patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Συνέντευξη λίγο πριν τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Θα βοηθήσω ακόμα περισσότερο την Πάτμο

Amiras EU photo 01 1

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Εν όψει των Ευρωεκλογών είχαμε την παρακάτω συνέντευξη με τον κ. Γιώργο Αμυρά ο οποίος είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.   

 

 

1. Κύριε Αμυρά, είστε γνωστός φίλος της Πάτμου. Επί δέκα χρόνια παρουσιάζετε εθελοντικά το φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης, και διοργανώνετε δύο ποδηλατοδρομίες - μια για μεγάλους, μια για παιδιά. Το ότι κατεβαίνετε υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ σημαίνει ότι θα σας χάσουμε από το νησί;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ : Οι Πατινιοί κι οι Πατινιές βρίσκονται στην καρδιά μου, με έχουν αγκαλιάσει με αγάπη γιατί ακόμα από την εποχή του «Μένουμε Ελλάδα» παρουσίαζα τις ομορφιές και χάρες του νησιού. Έχω πολλούς φίλους στο νησί και έρχομαι τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο.
Όταν εκλέχθηκα βουλευτής, αν και η περιφέρειά μου ήταν η Β’ Αθήνας, είχα επαφή με το νησί και προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τον θεσμικό μου ρόλο για να βοηθήσω.
Σε περίπτωση εκλογής μου στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι σίγουρο πως θα μπορέσω να προσφέρω ακόμα περισσότερα στην Πάτμο. Η αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δημιουργία και βελτίωση των υποδομών, όχι μόνο της Πάτμου αλλά συνολικά της Δωδεκανήσου, είναι μια από τις άμεσες προτεραιότητές μου.

 

2. Ποια θέματα της περιοχής μας σας απασχόλησαν ως βουλευτή;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ :Το πιο πρόσφατο ήταν το ζήτημα της στρέβλωσης, όταν εν μια νυκτί το μεγαλύτερο μέρος του νησιού χαρακτηρίστηκε δάσος!
Αυτά είναι τραγελαφικά πράγματα λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας του δημοσίου και, όπως βέβαια γνωρίζετε, συνεργάστηκα με τη δημοτική αρχή και τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού για να βρεθεί μια λύση.

 

3. Γιατί επιλέξατε να παραιτηθείτε από βουλευτής, ενώ θα μπορούσατε να παραμείνετε στην ελληνική Βουλή τουλάχιστον έως τις Ευρωεκλογές;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ : Προτίμησα έντιμα και καθαρά πρώτα να παραδώσω την έδρα μου και έπειτα να αφεθώ στην κρίση των πολιτών για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

 

4. Για ποιους λόγους επιλέξατε να θέσετε την υποψηφιότητά σας στο Ευρωψηφοδέλτιο με τη ΝΔ;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ :Αρχικά να σας υπενθυμίσω ότι και στις Ευρωεκλογές του 2014 ήμουν υποψήφιος στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τότε με είχαν τιμήσει με την ψήφο τους 130.000 πολίτες καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Πολιτικά γεννήθηκα στο χώρο της ΝΔ, εδώ είναι οι «ρίζες» μου.
Ο λόγος που κατεβαίνω ξανά στο Ευρωψηφοδέλτιο είναι απλός: Να φέρουμε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης από τον πάτο που την έχει ρίξει ο λαϊκιστής κ. Τσίπρας και η ανεκδιήγητη κυβέρνησή του.

 

5. Σε περίπτωση εκλογής σας τι προτεραιότητες έχετε;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ :Πρώτα απ’ όλα να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι νέοι και επαγγελματίες σε μια Ελλάδα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες και η αξιοκρατία θα είναι κανόνας κι όχι η εξαίρεση.
Επίσης ψηλά στις προτεραιότητές μου είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, γιατί χωρίς υγιές περιβάλλον δεν έχουμε τίποτα. Βλέπουμε όλο και περισσότερες πλημμύρες, εκτεταμένες ξηρασίες, πυρκαγιές και καταστροφές καλλιεργειών.
Τέλος, ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα τρέξω είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Κάθε φορά που μπαίνουμε στο διαδίκτυο, με ένα κλικ επιτρέπουμε σε τεράστιες, απρόσωπες εταιρείες να κάνουν πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ χρησιμοποιώντας εν αγνοία μας πληροφορίες για τη ζωή μας : ποιες ταινίες βλέπουμε, ποια φαγητά μας αρέσουν, σε ποιο μαγαζί πίνουμε τον καφέ μας κτλ. Αυτό πρέπει να σταματήσει!

 

Κύριε Αμυρά σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ