patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

VERGOS PATMION 5

της Σμαράγδας Μουλιάτη

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Τις θέσεις τους και τις διεκδικήσεις τους για τον Δήμο της Πάτμου και την Περιφέρεια Νοτίου παρουσίασαν οι δύο υποψήφιοι των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ την Tετάρτη 3 Απριλίου 2019 στο Πάτμιον.
Ο κ. Παναγιώτης Βέργος υποψήφιος  δήμαρχος για τον Δήμο της Πάτμου και ο κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση  για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
VERGOS PATMION 4

Την αίθουσα κατέκλυσαν πολλοί συμπατριώτες μας και άκουσαν με προσοχή τους δύο ομιλητές.
Και οι δύο κινήθηκαν στο ιδεολογικό πλαίσιο του ΚΚΕ,  στις σχέσεις και στα δικαιώματα που διεκδικούν από την πολιτεία για την αυτοδιοίκηση καθώς και στον τρόπο  και στις διεκδικήσεις των πολιτών για τα προβλήματα τους που πρέπει να είναι αγωνιστικές και μαχητικές και όχι απλά και μόνο διπλωματικές.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Βέργος αναφέρθηκε και σε όλα τα θέματα της Πάτμου, όπως είναι η υγεία η παιδεία, η συγκοινωνία το ιδιοκτησιακό , οι αγωγές του Δήμου στους πολίτες, τα οποία όπως τόνισε μόνο με αγωνιστικότητα και μαζί με τους πολίτες μπορούν να βρουν τη λύση τους.VERGOS PATMION 7

VERGOS PATMION

Παρακάτω ολόκληρη η ομιλία του κ.  ΒΕΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ» ΣΤΟ «ΠΑΤΜΙΟΝ», ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση.
Από εδώ σήμερα θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στους κατοίκους του Δήμου μας (Πάτμος, Αρκιοί, Μαράθι), ότι η ελπίδα βρίσκεται στα χέρια όλων μας και ότι με τη ψήφο μας μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος.
Να βάλουμε πρώτα τις σύγχρονες ανάγκες μας και να αγωνιστούμε για να ανεβάσουμε το επίπεδο της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας. Οι συνθήκες για τα λαϊκά στρώματα σήμερα είναι πιο δύσκολες από τα προηγούμενα χρόνια. Στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, όλα ήταν και είναι πιο δύσκολα για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους και τους συνταξιούχους.
Απέναντί μας έχουμε τις πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, που ασκούνται από πολιτικές δυνάμεις και τοπικούς παράγοντες στους Δήμους και στη περιφέρεια μέσα από τους χώρους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και σφυρίζουν αδιάφορα.
Δηλώνουμε την αντίθεση μας σ’ αυτές τις πολιτικές, καλούμε τους συνδημότες μας μέσα από τους Συλλόγους, τα Σωματεία, τις επιτροπές, τους τοπικούς φορείς, να αντιπαλέψουμε μαζί με τα πολλά προβλήματα και με τις βαριές συνέπειες αυτών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, στον Δήμο Πάτμου, στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους και περιφέρειες συγκροτούν κομμουνιστές, αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι, ριζοσπάστες, αγωνιστές, που κάποιοι από αυτούς δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά θέλουν να παλέψουν μαζί μας για ένα καλλίτερο αύριο.
Κάνοντας μια αναδρομή στα χρόνια που πέρασαν και ειδικότερα αν αναφερθούμε από το 2014 (προηγούμενες εκλογές για τη τοπική διοίκηση), μέχρι σήμερα, βλέπουμε ότι έγιναν αγώνες στο χώρο της υγείας (αγωνιστικές διεκδικήσεις από λαϊκές επιτροπές υγείας στην Πάτμο και τους Λειψούς, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας). Επίσης, υπήρξε συμβολή μας στον αδιάκοπο και άξιο συγχαρητηρίων αγώνα των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χώρας για την απομάκρυνση κεραιών της Cosmote. Μάλιστα, έγινε σχετική ερώτηση στην Βουλή από Βουλευτές του ΚΚΕ. Δημιουργήθηκε Σωματείο Συνταξιούχων Πάτμου-Λειψών. Αλλά και σε πολλά προβλήματα που προέκυπταν για το τόπο μας εκφράζαμε τις θέσεις μας με στόχευση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σε όλες αυτές τις δράσεις ενεργό συμμετοχή είχαν και υποψήφιοι από τον συνδυασμό μας.
Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, λέμε ποιοι είμαστε, σε αντίθεση με όλους τους άλλους συνδυασμούς που ισχυρίζονται ότι είναι «υπερκομματικοί», «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι». Επί της ουσίας κάποιοι είναι λύκοι με προβιά προβάτων.
Δεν μπορεί να γίνεται η αύξηση του Φ.Π.Α για τα νησιά από το 17% στο 24% και οι δήθεν υπερκομματικοί κι ανεξάρτητοι να ισχυρίζονται ότι αυτό δεν μας αφορά. Η λογική τους ήταν, ότι αυτό είναι υπόθεση της κυβέρνησης και των κομμάτων, άρα δεν μπορούμε να παρέμβουμε και κατά συνέπεια δεν κάνουμε τίποτα (λογική του ραγιά). Αυτό είναι ένα παράδειγμα, υπάρχουν δεκάδες άλλα που δείχνουν τον τρόπο σκέψης αλλά και τις πρακτικές καθώς και τις πολιτικές που εφαρμόζουν κάποιοι στην τοπική διοίκηση. Κλασικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Πάτμου (συμπολίτευση κι αντιπολίτευση).
Δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια του δήθεν ανεξάρτητου κι ακομμάτιστου να σιωπάς και να αποδέχεσαι αυτό το στραγγαλιστικό νομικό πλαίσιο(βλέπε Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης), που έχει μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε «τοπική διοίκηση». (Είμαστε οι μόνοι που αναφέρουμε αυτόν τον όρο).
Οι τοπικές κοινωνίες στους Δήμους, επί της ουσίας δεν μπορούν να αυτοδιοικηθούν. Όπως εξελίσσεται αυτό το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο, οι Δήμοι ολοένα και περισσότερο γίνονται το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ε.Ε. Με αυτή τη λογική δεν θα πρέπει να γίνονται δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά να διορίζονται μάνατζερς και τεχνοκράτες για να ασκούν διοίκηση.
Υπάρχουν βέβαια δήμαρχοι που αντιστέκονται σ’ αυτές τις λογικές και πολιτικές, όπως ο κομμουνιστής Δήμαρχος της Πάτρας, ο οποίος με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον εναντιώνεται σ’ αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο, για παράδειγμα : με εργαζόμενους του Δήμου της Πάτρας και μηχανήματα, που είχαν εγκαταλειφθεί, έκανε εργασίες αποκατάστασης στο Νότιο Πάρκο της πόλης. Ένα ανακαινισμένο Πάρκο δόθηκε στο λαό της Πάτρας. Για αυτή την ενέργεια όμως, λόγω του αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των δήμων παραπέμφθηκε σε δίκη και αθωώθηκε. Το ίδιο έκανε και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις. Αντίθετα, τέτοιου είδους θέματα τυγχάνουν εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης στον Δήμο Πάτμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αγωγές που ασκήθηκαν από το Δήμο κατά συμπολιτών μας με αντικείμενο την αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας των, βάζοντας τους σε μεγάλα έξοδα και ανασφάλεια. Η ευθυνοφοβία και η «λογική του Πόντιου Πιλάτου» οδήγησε τους δημοτικούς άρχοντες να βάλουν επί δικαίων και αδίκων, με γνώμονα τη διασφάλιση των νώτων τους.
Τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων από το κρατικό προϋπολογισμό, υπάρχει διαρκώς μειούμενη ροή χρηματικών ποσών προς τους φορείς της τοπικής διοίκησης. Αυξάνεται όμως η ανταποδοτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερα τέλη και φόροι επιβάλλονται από τους Δήμους και πληρώνονται από τους Δημότες. Ο Δήμος Πάτμου δεν αποτελεί εξαίρεση.
Επί του προκειμένου στο Δήμο Πάτμου οι διαφορές και οι αντιθέσεις μεταξύ όλων των άλλων συνδυασμών βρίσκονται ανάμεσα στο ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής αυτής της κατάστασης που περιγράψαμε, ποιος είναι ο ικανότερος, στο να εισπράττει από τους δημότες φόρους και τέλη.
Με ψευτοκαυγάδες αποκρύπτουν την αλήθεια. Δεν λένε κουβέντα για την κρατική υποχρηματοδότηση και την τοπική φορολογία.
Εμείς σε καμία περίπτωση, δεν θα μπούμε στην λογική να ισχυριστούμε ότι είμαστε πιο ηθικοί, πιο ικανοί, πιο έξυπνοι, πιο τεχνοκράτες, ή οι άνθρωποι με τις πιο πολλές γνώσεις από τους άλλους συνδυασμούς και υποψήφιους. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση σας.
Η διαφορετικότητα μας, προκύπτει από το ότι βλέπουμε τα πράγματα κι αναλύουμε τις καταστάσεις κάτω από διαφορετικό πρίσμα. Βλέπουμε το δέντρο αλλά και το δάσος. Στην περίπτωση μας, δέντρο είναι η Πάτμος και δάσος η Ελλάδα κι η Ε.Ε.
Δεν το κάνουμε αυτό για να δηλώσουμε ότι είμαστε κάτι διαφορετικό, αυτή είναι η κοσμοθεωρία μας, γιατί όπως λέει ο ποιητής των αγώνων του λαού μας, Γιάννης Ρίτσος, « Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε αμετακίνητοι, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού. Παλεύουμε από τα πιο μικρά, καθημερινά πράγματα, μέχρι τα πιο μεγάλα.

 

Παρακάτω σας αναφέρουμε συνοπτικά τις διεκδικήσεις, τις θέσεις και τους στόχους της Λαϊκής Συσπείρωσης, τους οποίους θα αναπτύξουμε αναλυτικά «Στο Πρόγραμμα Θέσεων και Διεκδικήσεων» της παράταξης μας, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί μέσα σ’ αυτό το μήνα.
• Διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου.
• Μείωση ανταποδοτικών τελών και φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, χαμηλοσυνταξιούχους και φτωχούς. Κατάργηση για τους άπορους, άνεργους και ΑΜΕΑ.
• Φθηνά τιμολόγια νερού, το νερό είναι δημόσιο αγαθό κι όχι εμπόρευμα.
• Μέτρα για την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο, περιβάλλον, κλπ.
• Προτάσσουμε έργα που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, ιδιαίτερα έργα που έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.
• Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας για δημόσια κοινωφελή έργα. Καμία παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα.
• Υποδομές για πολιτισμό κι αθλητισμό.
• Δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας. Αναβάθμιση το Κέντρου Υγείας Πάτμου και του ιατρείου στους Αρκιούς.
• Λέμε όχι στην «επαιτεία» και τη «ζητιανιά» αλλά και στις «δωρεές» για τη κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών αναγκών του Κέντρου Υγείας των σχολείων και των άλλων δημόσιων φορέων. Απαιτούμε και διεκδικούμε με περηφάνια και αξιοπρέπεια τη χρηματοδότηση και τη κάλυψη όλων αυτών των αναγκών από το κράτος.
• Καμία ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση δημοτικών υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτρισμός και το νερό που βρίσκονται στο στόχαστρο επιχειρηματικών συμφερόντων.
• Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, προτεραιότητα προσλήψεων στις κοινωνικές υπηρεσίες. Μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Επαναφορά του ΦΠΑ στους μειωμένους συντελεστές για τα νησιά. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης σε όλη τη χώρα.
• Βρεφονηπιακός σταθμός με μόνιμο προσωπικό.
• Κάλυψη όλων των σχολείων του νησιού με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των απαραίτητων και αναγκαίων ειδικοτήτων.
• Μέριμνα και αποκατάσταση των βιβλίων σπάνιας έκδοσης και παλαιότητας, που σαπίζουν στις αποθήκες του Δήμου.

• Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργίας και απασχόλησης του Δήμου (ΚΔΑΠ) για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών και των απογευματινών ωρών καθώς και την εξειδίκευση, υποστήριξη και τη κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων με αναπηρίες.

• Αύξηση των κονδυλίων για τις σχολικές επιτροπές και έγκαιρη αποπεράτωση μέσα στο καλοκαίρι των επισκευών που χρειάζονται τα σχολεία του νησιού. Κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων ( π.χ. νέες αίθουσες στο Δημοτικό σχολείο της Σκάλας.
• Αποκατάσταση του κτηρίου Μανιά.
• Δημοτική Αστική Συγκοινωνία.
• Μείωση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στις μεταφορές εμπορευμάτων.
• Καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Πειραιά και άλλα νησιά. Πιο συχνή σύνδεση με Θεσσαλονίκη. Σύγχρονα πλοία κι όχι απαρχαιωμένα.
• Κρατική χρηματοδότηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού. Υποδομές του Δήμου, οι οποίες θα φιλοξενούν αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα και θα είναι διαθέσιμες για όλους τους νέους, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία του νησιού.

• Δημοτικά σφαγεία.

• Κατασκευή χώρου ειδικά διαμορφωμένου για περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Πρόγραμμα στειρώσεων και απαραίτητων εμβολιασμών. Πρόσληψη απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού.

• Απαγόρευση κυνηγιού για τις περιόδους αναπαραγωγής των ζώων.

• Μελέτη για την διάσωση, επέκταση και συντήρηση του δασυλλίου μεταξύ Χώρας και Σκάλας.

• Προγραμματισμός για νέες δενδροφυτεύσεις.

• Διεκδίκηση φθηνών καυσίμων.

• Δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

• Δημιουργία υποδομών και ειδικών κατασκευών για ΑΜΕΑ σε δημόσιους χώρους.

• Οργάνωση πολυσύχναστων παραλιών και παρουσία ναυαγοσωστών.

• Σχολής μαθητείας παραδοσιακών επαγγελμάτων με κρατική χρηματοδότηση ( π.χ. ανεμόμυλοι, κατασκευή παραδοσιακών σκαφών, αγγειοπλαστική, ξυλογλυπτική, δημιουργίες με παραδοσιακό αργαλειό).
• Σχολή αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.
• Δωρεάν παρκινγκ και δημιουργία νέων.
• Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου , Καλλικράτης- Κλεισθένης- Καποδίστριας, μνημόνια κατευθύνσεις και εφαρμοστέοι νομοί που κατευθύνουν την Τοπική Διοίκηση να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά .
• Κατάργηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, και του καταναγκασμού εναπόθεσης των οποίων αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα Ελλάδας .
• Κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου , που μετατρέπει τους Δήμους σε πολλαπλασιαστές των αντιλαϊκών, φορομπηχτικών μηχανισμών των στοχεύσεων κεφαλαίου , Ε.Ε.
• Κανένα σπίτι ή άλλο περιουσιακό στοιχείο φτωχών και ανέργων νοικοκυριών σε πλειστηριασμό για οφειλές στους Δήμους
• Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας του Δ.Σ. να απαλλάσσει ή να μειώνει χρέη οφειλετών με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια .


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ .

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ .

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ. ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ .

ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ , ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ .
Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.
Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ «ΠΟΝΗΡΕΣ» ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ».
ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.
Ο ΣΤΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr