patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΧΑΝΔΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 SHMA LAIKH SYSPEIROSH

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Στις 28 Μαρτίου ο Δήμος Πάτμου οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το μεταφορικό ισοδύναμο . Συνδιοργανωτές το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, το επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η "μη κερδοσκοπική " εταιρεία ΕΦΕΠΑΕ με αντικείμενο τη Διαχείριση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων και βασικό εταίρο την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ).

Η ΕΛΑΝΕΤ συστάθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β) ,την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) .

Γνήσιοι εκπρόσωποι των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας.
Αυτοί λοιπόν είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης !! Η ΕΛΑΝΕΤ έχει μέχρι σήμερα ασχοληθεί με έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,1 δις ευρώ.

Πρέπει να έχουμε υπόψη, ότι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις ανήκουν η συνδέονται με ισχυρούς ομίλους που δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα και στους κλάδους της ναυτιλίας , των κατασκευών, της ενέργειας, της εμπορίας τροφίμων, των πετρελαιοειδών ,των μεταφορών, καθώς και στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Επίσης το γεγονός ότι από τους κύριους μετόχους των τραπεζών είναι εφοπλιστές .

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο ψηφίστηκε σαν αντιστάθμισμα της αύξησης του Φ.Π.Α. στα νησιά μας. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια προκλητική κοροϊδία σε βάρος των νησιωτών, στην γνωστή πλέον λογική "σου παίρνω 10 σου δίνω 1".

Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για επιδότηση των ακτοπλοϊκών εταιρειών μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων .

Μάλιστα στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε δεν προβλέπεται κανένα περιοριστικό μέτρο για τους εφοπλιστές, ώστε να μην αυξήσουν και άλλο τις τιμές των εισιτηρίων, χώρια η άμεση επιδότηση για "άγονες γραμμές" των 120 εκατ. Ευρω (πέρσι 90 εκατ.). Στην εκδήλωση στο ΠΑΤΜΙΟ θα αρχίσουν την αφήγηση του "παραμυθιού της πολυταξιδεμένης αλεπούς" για να πλασάρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες με το αζημίωτο , βέβαια, 7,1 δις προς το παρόν(τα γνωστά).

Οι εργαζόμενοι στα νησιά υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική, οι κυβερνήσεις και οι τοπικές διοικήσεις προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες παρουσιάζοντας εικονική πραγματικότητα μέσα από "αναπτυξιακά" συνέδρια και ενημερώσεις για το "μεταφορικό ισοδύναμο".

Διαφημίζεται τάχα σαν αντιστάθμισμα της φοροληστείας απέναντι στα λαϊκά στρώματα των νησιών. Η Δημοτική αρχή Πάτμουκαι ο Δήμαρχος έχουν μεγάλη ευθύνη ,οργανώνοντας συνέδρια ,ενημερώσεις μαζί με τα αρπακτικά του μόχθου των εργαζομένων , κάνοντας γαργάρα την αύξηση του Φ.Π.Α στα νησιά μας.

Επιδιώκουν (κυβέρνηση, τοπική διοίκηση) να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι ,οι αυτοαπασχολούμενοι ,οι φτωχοί αγρότες και ψαράδες των νησιών ,με την ακρίβεια που φουντώνει εξαιτίας της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α στα νησιά ,με τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τον αποκλεισμό για μέρες τον χειμώνα, με τα εξοντωτικά φορολογικά χαράτσια, τις μειώσεις των συντάξεων κ.λ.π .

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα των νησιών μας να δυναμώσουν την πάλη .
ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ

Δραστική μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%
Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους , στρατευμένους, ΑμεΑ
Ικανοποιητική κλαδική σύμβαση εργασίας για τους ναυτεργάτες
Δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων
Ακτοπλοϊκή Σύνδεση 365 μέρες τον χρόνο
Κατάργηση Ε.Ν.Φ.Ι.Α και όλων των χαρατσιών
Απαγόρευση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια
Στηρίζουμε , Δυναμώνουμε ,Ψηφίζουμε
Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
και στον Δήμο Πάτμου
Για Ισχυρή Λαϊκή Αντιπολίτευση

Για να σταματήσει ο Δήμος και η Περιφέρεια να είναι το « μακρύ χέρι» της κυβέρνησης . Να επιβάλλει φόρους, τέλη ,χαράτσια στο ήδη κουτσουρεμένο μισθό και σύνταξη, προκειμένου να συσσωρεύονται πλεονάσματα που θα στηρίζουν τις τράπεζες και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.