patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Διεκόπη η παρέλαση στη Ρόδο.

PARELASH-RODOS

Διεκόπη η παρέλαση που πραγματοποιούνταν στη Ρόδο για την ενσωμάτωση της 7ης Μαρτίου από τις έντονες αποδοκιμασίες δεκάδων παρευρισκομένων. Ομάδα πολιτών κινήθηκε με άγριες διαθέσεις (με γιαούρτια αβγά και πέτρες) σε βάρος των επισήμων που είχαν καθίσει στην εξέδρα και τους υποχρέωσε να αποχωρήσουν προκειμένου να συνεχιστεί η παρέλαση. 

Από την χαώδη κατάσταση που επικράτησε δεν έλειψαν οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση εξέφρασε τη δυσφορία του για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί.

Στην εξέδρα την ώρα των επεισοδίων ήταν ο Γενικός γραμματέας νησιωτικής πολιτικής κ. Χαλκιώτης ενώ παρέστησαν οι βουλευτές κ. Μίκα Ιατρίδη, Γιώργος Κασσάρας (ανεξάρτητοι), ο Γ. Καραγκούνης (Ν.Δ.), ο Γ. Κοραντής (ΛΑΟΣ). Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιαννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Σαββής και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς οι οποίοι προπηλακιστήκαν.

Η παρέλαση συνεχίστηκε αφού από την εξέδρα κατέβηκαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι βουλευτές και ο εκπρόσωπος της πολιτείας, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας για λόγους ασφαλείας.

Στη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκαν οι πολιτικοί στην εξέδρα τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ένας στρατιώτης που βρέθηκε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία αφού σύμφωνα με πληροφορίες του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε.

Με το πέρας της παρέλασης οι αστυνομικοί προέβησαν σε προσαγωγές τεσσάρων νεαρών οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια. Έξω από την ασφάλεια συγκεντρώθηκε ομάδα πολιτών (100-150 άτομα) απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή των νεαρών