patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Πολύ υλικό πήραν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι από την Πάτμο για προβολή..

Αναχώρησε την 13η Αυγούστου από την Πάτμο, η ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών από την Μόσχα, που επισκέπτονται ελληνικά νησιά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελείται από δύο δημοσιογράφους, έναν από τους κορυφαίους φωτογράφους της Ρωσίας, έναν οπερατέρ και τεχνικούς οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα της αντιπεριφερειάρχη κ. Δέσποινας Διακοσταυριανού ? Σώζου, επισκέφτηκαν πρώτα την Ρόδο όπου είχαν επαφές με τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο και μετά την Πάτμο όπου είχαν επαφές με τις τοπικές αρχές και επισκέφθηκαν το καθηγούμενο και τις Μονές του νησιού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, η ομάδα συνεργάζεται με το Πατριαρχείο Μόσχας και η 'περιοδεία' τους έχει σκοπό την προβολή των νησιών μας και των ιερών προσκυνημάτων.

Οι επισκέψεις τους συνεχίζονται με την Τήνο, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σύρο και τη Σαντορίνη για να καταλήξουν στην Παναγία Εκατονταπηλιανή.

Την ευθύνη συντονισμού φιλοξενίας των δημοσιογράφων είχε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που σε συνεννόηση με μερίδα δημοσιογράφων, προσκάλεσε την ομάδα ώστε μέσα από τις συνεντεύξεις, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και άρθρα, να προωθηθεί η προβολή των νησιών και των χριστιανικών προσκυνημάτων στην αγορά της Ρωσίας, αφού είναι λαός ομόθρησκος.

Σχετικά άρθρα