patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Δημοτικός σύμβουλος απαντά σε δημοσίευμα μας. Και η ανταπάντηση μας

 

DHMO SYMVOU 19 2

Για πολλοστή φορά δημοσιεύουμε απάντηση του δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντινίδη σε δημοσίευμα της Εφημερίδας μας που τον αφορά.

Βεβαίως με μεγάλη μας χαρά  του δίνουμε αυτό το βήμα,  γιατί πάντα κάτι μαθαίνουν και κάτι μένει στους αναγνώστες μας από την απάντηση του.
Ο κ. Κωνσταντινίδης όμως, ενώ κατηγορεί τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο ότι δεν δέχεται την κριτική, παραγνωρίζει ότι και αυτός τα ίδια κάνει.
Ξεχνά ότι είναι δημοτικός σύμβουλος, και ότι οι πράξεις του και κυρίως οι χειρονομίες του σαν αυτή στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορούν να μη σχολιαστούν δημοσιογραφικά.
Εκτός αν νομίζει ότι πρέπει να τον πάρουμε σύμβουλο και αντί να βλέπουμε και να γράφουμε εμείς, να μας τα υπαγορεύει εκείνος όπως τον συμφέρει.
Έ όχι κύριε Κωνσταντινίδη πάει πολύ αυτό που ζητάτε.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιεύουμε όταν κρίνουμε εμείς τις απαντήσεις σας και τις απειλές σας.
Όμως εγώ προσωπικά διερωτώμαι:
Τί θέση είχε η επίθεση σας στο δημοτικό συμβούλιο εναντίον μου και εναντίον της εφημερίδας μου στην οποία πολλές φορές έχετε φιλοξενηθεί, χωρίς να είμαι δημοτική σύμβουλος και χωρίς να υπάρχει θέμα στην ατζέντα του Δ.Σ.;

Μήπως επειδή με βλέπετε στις συνεδριάσεις ξεχαστήκατε και νομίζατε ότι είμαι μέλος και συνάδελφος σας;
Όχι κ. Κωνσταντινίδη είμαι εκεί 18 χρόνια όταν εσείς ακόμη δεν ήσασταν, όχι για να απολαμβάνουμε τιμή δημοτικού συμβούλου, αλλά να υπηρετήσουμε την ενημέρωση στους συμπολίτες μας Πάτμιους αντικειμενικά, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει.
Εξάλλου 18 χρόνια που ασχολούμαστε με την ενημέρωση έχουμε πια μάθει ότι ο καθένας διαμορφώνει την έννοια της αντικειμενικότητας όπως τον συμφέρει και μας συμπαθεί ή αντιπαθεί αναλόγως.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όλα τα υπόλοιπα είναι,  άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. 

 

Σμαράγδα Μουλιάτη 

Δημοσιογράφος

www.patmostimes.gr

 

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή - απάντηση του κ. Κωνσταντινίδη 

 

Κ. Μουλιάτη ,

Για ακόμα μια φορά το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα σας δημοσιεύει στην χθεσινή ανάρτηση της μία ονομαστική επίθεση κατά του προσώπου μου με την μορφή «ρεπορτάζ» του ενίοτε έγκριτου δημοσιογράφου κ. Νίκου Μελιανού.

Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου σας καλώ να δημοσιεύσετε χωρίς περικοπές ή αλλοιώσεις την παρούσα απάντηση -διάψευση μου. Επιφυλάσσομαι επίσης για μια πιο πλήρη και λεπτομερή καταγραφή -αντίκρουση όσων μου έχουν καταμαρτυρηθεί από τούς Patmos Times την οποίαν θα δημοσιεύσω μελλοντικά με τρόπο που εγώ θα διαλέξω.

 

Ο κύριος Ν. Μελιανός προχώρησε με το εκτενές δημοσίευμα του - ένα περίεργο κράμα ρεπορτάζ και λιβέλου - σε μια παράθεση ανακριβειών, διαστρεβλώσεων, ημιαληθειών και ψεμάτων συνθέτοντας έτσι ένα ακόμα παράδειγμα του φαινομένου fake news το οποίο κατήγγειλα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου.

Καταρχάς διαψεύδω στο σύνολό του το «ρεπορτάζ» του κ.Μελιανού που δημοσιεύουν οι Patmos Times (μήπως πρέπει να μετονομαστούν σε Stoikos Times;) Προς το παρόν θα σταθώ εδώ μόνο σε δύο σημεία του «ρεπορτάζ»:

 

1) Καλά έκανε ο κ. Ν. Μελιανός και κατέγραψε τα λεχθέντα από την Δημ.σύμβουλο,  έστω και αν κατά τη γνώμη μου ήσαν ατυχή - αφού αυτή η σπάνια (έστω και λακωνική) συμμετοχή της συγκεκριμένης Δημοτικής Συμβούλου στην συνεδρίαση αποτελεί αξιοσημείωτο δημοσιογραφικό γεγονός.

 

Εδώ σβήσαμε ότι αναφέρεται στην επιστολή του σε τρίτους μετά από ώριμη σκέψη γιατί δεν θα θέλαμε να γίνουμε το όχημα  του κατηγορώ του για προσωπικά του θέματα. Η επιστολή είναι όμως στη διάθεση του καταγγελλόμενου. 

 

2) Εάν το προηγούμενο σημείο αποτελεί fake news δια της παραλείψεως, τούτο εδώ είναι διά της απολύτου διαστρεβλώσεως:
Που είδε και «ραπορτάρει» ο κ.Ν.Μελιανός «θλίψη»- σε βαθμό που γεννάει μάλιστα «παραφροσύνη»; Μήπως με συνέλαβε να περπατάω τοίχο-τοίχο τα βράδια στην Σκάλα προσπαθώντας να κρύψω κάποιο βουβό κλάμα; Ή μήπως κατέγραψε κάποιο γοερό ξέσπασμά μου το πρωί στη Βαγιά που ξυπνώ μόνος και συνειδητοποιώ ότι τώρα πια δεν θα με «ξυπνάει» ο κ. Στόικος όπως κάνει για ολόκληρη την Πάτμο έχοντας πάντα μαζί του ένα σακούλι αγάπης;
Μα το αντίθετο συμβαίνει - σας διαβεβαιώ κ. Μουλιάτη και κ. Μελιανέ.!! Πετάω από την χαρά μου και δυσκολεύομαι να κρύψω την απέραντη ικανοποίηση - σε βαθμό κακουργήματος - για την μεγάλη επιτυχία του συνδυασμού μας αλλά και του συνδυασμού του φίλου Νικήτα Τσαμπαλάκη να εκλεγεί Δήμαρχος ο αγαπητός Λευτέρης Πέντες.
Να προσθέσω εδώ ότι η χαρά μου αυτή διανθίζεται από εκρήξεις τρανταχτού γέλιου όταν αναλογίζομαι με τι απαξίωση αντιμετώπιζε ο απερχόμενος Δήμαρχος τις τεκμηριωμένες, αντιπολιτευτικές παρατηρήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια και πόσο αυτάρεσκα προκαλούσε τον Λευτέρη Πέντε με διάφορα όπως «εδώ είναι οι εκλογές» και « ορίστε ελάτε να τα φτιάξετε εσείς» κτλπ...

Την «θλίψη» λοιπόν, αλλού πρέπει να την ανιχνεύσει ο δαιμόνιος -κατά βούληση- ρεπόρτερ κ. Ν. Μελιανός.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
απερχόμενος Δημ. Σύμβουλος
Πάτμος 20 Ιουνίου 2019