Δεν παραιτείται. Παραμένει στο Δ.Σ. ο πρώην δήμαρχος. Στο προσκήνιο το παρασκήνιο της αλλαγής των προθέσεων του.

SYNEDRIASH 14 2 2020

του Νίκου Μελιανού

Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο. Αυτό διαπιστώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου έγραψε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ του πρ. δημάρχου και αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γρηγόρη Στόικου και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του κ. Κοκκώνη Ελευθερίου, ο οποίος έκανε επιστολή ανεξαρτητοποίησης από το συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη επειδή όπως αναγράφεται σ αυτή, δεν συμφωνούσε με την αντιπολιτευτική τακτική που εφάρμοζε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο ο ίδιος είχε εκλεγεί.

Το χρονικό λοιπόν ενός «προαναγγελθέντος πολιτικού διαζυγίου» όχι όμως βελούδινου, ζήσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν ο πρόεδρος του κ. Μάκης Μπλούκας, διάβασε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης στην οποία αναφερόταν ότι η υποβολή της είχε σχέση με την αντιπολιτευτική πολιτική την οποία έκανε ο κ. Στόικος και με την οποία δεν συμφωνούσε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη επιστολή, διορθωτική αυτή τη φορά, αλλάζοντας το περιεχόμενο της διαφοροποίησης από την πρώτη στην οποία αναφερόταν ότι οι λόγοι υποβολής της ήταν η έλλειψη συνεργασίας με όλο το συνδυασμό.

Ακολούθως το λόγο ζήτησε ο κ. Στόικος όσο και ο κ. Κοκκώνης. Τόσο από τη θέση του κ. Στόικου όσο και από αυτή του κ. Κοκκώνη φάνηκε ότι υπάρχει πια χάσμα στις μέχρι πρότινος φιλικές τους σχέσεις. Αλλά και η συμπολίτευση πιθανόν να μην αισθάνεται και τόσο άνετα, αφού πέρα από την προσωρινή πολιτική και «διπλωματική» ευφορία, αντελήφθη ότι ο πρώην δήμαρχος έβαλε δύσκολα τόσο σ΄αυτούς, όσο και στον ανεξαρτητοποιηθέντα δημοτικό σύμβουλο, επί της ουσίας και γι αυτά που κατήγγειλε περί δοσοληψίας δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό.

 

Αν λοιπόν η νέα δημοτική αρχή κάνει τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο αντιδήμαρχο θα αποδειχθεί ότι τα καταγγελλόμενα από τον κ. Στόικο ήταν αληθή. Αν αρνηθεί η δημοτική αρχή θα έχει προφανώς πρόβλημα αφού σύμφωνα με τα καταγγελθέντα η αιτία του «διαζυγίου» ήταν ο αντιδημαρχικός θώκος , τον οποίον υποσχέθηκαν στον με τη θέληση του αυτομολήσαντα δημοτικό σύμβουλο.

Και ενώ αρχικά έθεσε θέμα παραίτησης του από το Δ.Σ. άμα τη αναγορεύσει του κ. Κοκκώνη ως αντιδημάρχου, η δημοσιογραφική μας διαίσθηση ήταν και είναι πως αυτό δεν θα συμβεί.
Γιατί πέρα από απογοητεύσεις, στενοχώριες και πικρίες και κατόπιν ωρίμου σκέψεως όπως μας είπε ο πρώην δήμαρχος κ. Στόικος σεβόμενος τη λαϊκή εντολή θα υπηρετήσει στο χώρο που τον έταξε ο πατμιακό λαός, τόσο γιατί αυτό του επιτάσσει η συνείδηση του. Πληροφορηθήκαμε όμως δημοσιογραφικά ότι σε αυτή την αλλαγή του συνέβαλαν και πιέσεις φίλων και ψηφοφόρων, γιατί πιστεύουν ότι με την απουσία του ενεδρεύει ο κίνδυνος να αποχωρήσουν ή και να παραιτηθούν τελείως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι με αποτέλεσμα να εξασθενήσει η αντιπολίτευση.

Εμείς θα συμπληρώναμε ότι υπήρχαν και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τους οποίους η συμπολίτευση θεωρεί ως «αδύναμους κρίκους» και θα προσπαθούσε να τους εντάξει στο σύνολο της, ασπίδα στην οποιαδήποτε συμπεριφορά της «συνεργαζόμενης παράταξης»
Έτσι λοιπόν αποφάσισε να παραμείνει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δήμο, προωθώντας και ψηφίζοντας οτιδήποτε έχει σχέση με την ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού, αλλά και στηλιτεύοντας τις οποιεσδήποτε παράλογες, παράτυπες και ρουσφετολογικές συμπεριφορές της συμπολίτευσης.

Πάντως το σήριαλ μόλις ξεκίνησε και τα πολλά επεισόδια τα οποία προβλέπεται να παιχθούν θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Κοινοποιήστε:
Κύλιση στην κορυφή