Το πρώτο πάρκο, γύρω από το Καστελλόριζο, εκτείνεται πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης, δηλαδή πέραν των 6 μιλίων – Το δεύτερο πάρκο εκτείνεται γεωγραφικά μεταξύ της Σαμοθράκης και της Λήμνου
Με δύο διατάγματα που δημοσιεύτηκαν και φέρουν την υπογραφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία προχώρησε στην ανακήρυξη δύο «εθνικών θαλάσσιων πάρκων».
Το πρώτο πάρκο εκτείνεται στην περιοχή μεταξύ της Φέτιγιε (επαρχία Μούγλα) και του Κας (επαρχία Αττάλειας). Η συγκεκριμένη χωροθέτηση περικλείει και αποκλείει ουσιαστικά ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελλόριζο. Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, «πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη, διότι (η Τουρκία) κήρυξε θαλάσσιο πάρκο πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης, δηλαδή πέραν των 6 μιλίων».
– Το δεύτερο πάρκο εκτείνεται σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις τουρκικές ακτές της Ραιδεστού και του Τσανάκκαλε, εκτεινόμενο γεωγραφικά μεταξύ της Σαμοθράκης και της Λήμνου.
Δείτε ΕΔΩτο προεδρικό διάταγμα για το θαλάσσιο πάρκο στην περιοχή μεταξύ της Φέτιγιε και του Κας.
ΠΗΓΗ: www.ski.gr





