patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Πότε θα τροποποιηθούν οι τιμές ζώνης για τα κτίσματα;

Στις 17 Δεκεμβρίου 2011 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αίτηση κατοίκου της περιοχής «Νερομύλια», στην οποία ζητούσε να τροποποιηθεί η Απόφαση 216/2007, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών εκτός του οικισμού της Χώρας να μην πληρώνουν τα ίδιο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας με αυτούς που κατοικούν εντός του οικισμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε πενταμελή επιτροπή για να προσκομίσει στο Σώμα διορθωτική πρόταση, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Σκεμπέ, Γιάγκο Σημαντήρη και Γιώργο Μαστροπέτρο, τον Πολιτικό Μηχανικό του ΔΗΛΙΤΑΠ Γιώργο Καρακατσάνη και τον ιδιώτη μηχανικό Δημήτρη Κωνσταντινίδη. 

Στη συνεδρίαση που έγινε στις 27 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι ο Πολιτικός Μηχανικός του ΔΗΛΙΤΑΠ έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης, κάτι που από τον υπεύθυνο της επιτροπής κ. Σκεμπέ παρουσιάστηκε σαν πρόβλημα για την συνεδρίασή της. Για το λόγο αυτό ο ανωτέρω αντικαταστάθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ελισσαίου. Μάλιστα, ο δήμαρχος κ. Στόικος είχε υποσχεθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητήσει το θέμα την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, πέρασε ένας μήνας και απ ό,τι φαίνεται ούτε η επιτροπή συνεδρίασε, αλλά γενικά το θέμα ξεχάστηκε. Άλλωστε, κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν έκανε κάποια σχετική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Παρασκευή.

Άρα, οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την Χώρα θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα υψηλά χαράτσια μέχρι νεωτέρας.

Εμείς ένα πράγμα έχουμε να σχολιάσουμε: Είναι πολύ λογικό να μην μπορούν τρεις - τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να σηκώσουν τον βάρος της διεκπεραίωσης του έργου του δήμου. Αν όμως δεν μπορούν, ας κάνουν στην άκρη και ας αξιοποιηθούν και στελέχη που έχουν παραμείνει στην αφάνεια. Πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δεν χωράνε.

Σχετικά άρθρα