patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ.

 DHMARXEIO 2

 

Ο πρώην δήμαρχος κ. Εελυθέριος Πέντες απαντά παρακάτω στο δημοσίευμα μας https://www.patmostimes.gr/akoustikan0/15930-ypoxreosi-kai-kathikon-tis-neas-dimotikis-arxis-einai-i-enimerosi-tou-patmiakou-laou-gia-to-ti-parelave-alla-kai-gia-osa-aforoun-tous-polites-oi-opoioi-prepei-na-gnorizoun-ti-ginetai:    

 

Καλημέρα σας, εύχομαι να είστε καλά!

 

Αναφορικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 9/1/2024 με τίτλο “ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΜΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ!”, θα ήθελα να διατυπώσω την απάντησή μου και να προσφέρω μερικές διευκρινίσεις.

 

Ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής της κατά την περίοδο 2019-2023, θέλω να τονίσω την αφοσίωσή μας στη διαφάνεια και την ακεραιότητα. Η δημοτική μας αρχή ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο YouTube, επιτρέποντας στους συνδημότες μας να τις παρακολουθούν ζωντανά και να έχουν πρόσβαση σε αυτές ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, υιοθετήσαμε πρώτοι εμείς την πρακτική της δημόσιας διαβούλευσης πριν την υποβολή κανονιστικών πλαισίων στο δημοτικό συμβούλιο, θέτοντας ένα πρότυπο διαφάνειας για άλλους δήμους.

 

Σχετικά με το θέμα των περίπου 5,6 εκατ ευρώ, οι προγραμματισμένες δράσεις όπως η τηλεμετρία ύδρευσης και η χρηματοδότηση για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης του νησιού μας και χρηματοδοτήθηκαν εξ' ολοκλήρου μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" χωρίς κόστος για το δήμο της Πάτμου. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ γι'αυτό.

 

Εν κατακλείδι, η δημοτική αρχή της περιόδου 2019-2023 έδειξε προσήλωση στην αρχή της διαφάνειας και της ανοιχτής διακυβέρνησης, και είναι σημαντικό να επικρατεί η ακριβής ενημέρωση. Είμαι, επίσης, πρόθυμος να συμμετάσχω σε ανοιχτή συνεδρίαση με τους συνδημότες μας για έναν απολογισμό της διοίκησής μας, παρουσιάζοντας όλα τα σχετικά στοιχεία και αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε ερωτήματα.

 

Τέλος, σχετικά με τα σχόλια για "το αυτοκίνητο του Δημάρχου", είναι σημαντικό να τονίσω ότι το όχημα αυτό δεν προορίζεται για προσωπική χρήση του Δημάρχου. Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του διαγωνισμού, το συγκεκριμένο όχημα προορίζεται για τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου και του προσωπικού του, κυρίως για επισκέψεις και αυτοψίες.

 

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι οι ισχυρισμοί περί προσωπικής χρήσης του οχήματος από εμένα είναι πλήρως αβάσιμοι. Αντιθέτως, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον για την αλλαγή του χρώματος του οχήματος και η επιδίωξη χρήσης του για άλλους σκοπούς πηγάζει από αλλού και μάλλον γι' αυτό σπεύδουν να το βαφτίσουν "αυτοκίνητο Δημάρχου".


Αυτή η ενέργεια υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο όχημα κάποιοι θέλουν να εξυπηρετεί άλλα ενδιαφέροντα, αντί για τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου.

 

Με εκτίμηση,

Πέντες Ελευθέριος

Πρώην Δήμαρχος Πάτμου (2019-2023)

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ patmostimes: Καλοδεχούμενη η απάντηση του πρώην δημάρχου σε δημοσίευμα μας, αν και κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, δεν μας  είχε απαντήσει σε κανένα δημοσίευμα  που τον αφορούσε, απευθείας.  

 

  

 

 

Σχετικά άρθρα