patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΜΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ!

 

DHMARXEIO 2

του Νίκου Μελιανού

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΜΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης.


Προ 20 ημέρου και με αφορμή την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής – συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης – ακούστηκαν κάποια γενικόλογες τοποθετήσεις από τον απελθόντα δήμαρχο, κατά την παράδοση του δήμου στον νεοεκλεγέντα, σχετικά με αυτά που κατά τη γνώμη του έγιναν κατά τη διάρκεια της δικής του κυβερνητικής θητείας.


Εκείνο όμως το οποίο προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός, ότι δεν ακούστηκε τίποτε για όλα εκείνα τα οποία είχαν υποσχεθεί και δεν έγιναν και τα οποία απετέλεσαν το βασικό λόγο της μη επανεκλογής του. Αυτό βέβαια είναι σύνηθες φαινόμενο , δηλαδή να μη θυμούνται οι τέως τι υποσχέθηκαν και τι δεν πραγματοποίησαν, πριν γίνουν πρώην.
Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα, αφού μετά τις εκλογές του 2019, σε αντίστοιχη τελετή, υπήρξε πλήρης ενημέρωση του τι έγινε και τι δεν έγινε, κυρίως όσον αφορά μελέτες έργων έτοιμων προς υλοποίηση κάτι που δε συνέβη πρόσφατα, σε τελική ανάλυση τι παραλαμβάνει κάθε φορά η δημοτική αρχή και τι θα παραδώσει.


Κοινή απαίτηση των πολιτών, αλλά και υποχρέωση της νέας δημοτικής αρχής είναι η ενημέρωση των κατοίκων για το τι βρίσκεται κάτω από το πέπλο μυστηρίου το οποίο κάλυπτε ορισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής οι οποίες γινόταν ‘’εν κρυπτώ και παραβύστω ‘’. Το αίτημα αυτό των πολιτών προκρίνεται ως λογικό, αφενός μεν για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ των εναλλασσόμενων στην καρέκλα δημάρχων, και αφετέρου να θυμούνται, τι υποσχέθηκαν σε αυτούς και τι τελικά πραγματοποίησαν. Και σε τελική ανάλυση οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ της φορολόγησης τους.

 

Θέλει να γνωρίζει ο κόσμος, ποιος και γιατί χωρίς απόφαση Δ.Σ. χρέωσε το δήμο, υποχρεώνοντας τον να πληρώνει 775.000 ευρώ το χρόνο για τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ  καθ’ ον χρόνο κατά τον οποίο άλλα νησιά μεγαλύτερα και με περισσότερο πληθυσμό, πληρώνουν ασυγκρίτως πολύ μικρότερα ποσά.

Πως και γιατί πλήρωσε αποζημιώσεις, πρόστιμα, αμοιβή δικηγόρων κ.α. γιατί τα διασωστικά μέσα που προμηθεύτηκαν για τις παραλίες, σκουριάζουν στις αποθήκες του δήμου, γιατί η κακής και χρωματικής ποιότητας νερό διανεμόταν νύχτα, τι τρέχει με το ΧΥΤΑ, τι γίνεται με τα οικονομικά του δήμου, με τη σωρεία διάφορων συμβούλων του δημάρχου αλλά και συμβουλευτικών γραφείων προβολής , πόσο και γιατί κόστισε αυτό το μοντέλο και ποια η προσφορά του, γιατί ο Βιολογικός ήταν σε αχρηστία επί 1 χρόνο – ελπίζουμε ότι θα μας χορηγηθούν τα αιτηθέντα από το δήμο έγγραφα που θα αποδεικνύουν αδράνεια από μέρους του δήμου,- σε ποια θέματα ακολουθήθηκε μυστική διπλωματία χωρίς ενημέρωση του Δ.Σ και χωρίς απόφαση του, γιατί συνεχίστηκε η κόντρα με τη Μονή για το ιδιοκτησιακό, το οποίο εκτός από την ηθική του διάσταση κόστισε πολλά λεφτά στο δήμο, ποιος ευθύνεται που τα λύματα έκαναν σεργιάνι στην πλατεία όλο το καλοκαίρι τα τελευταία 4 χρόνια, γιατί πρέπει ο δήμαρχος να έχει και να χρησιμοποιεί δημοτικό αυτοκίνητο που η αγορά του κοστίζει 62.000 ευρώ.

Γιατί αυτή η ματαιοδοξία ;;


Παρεμπιπτόντως μπορεί να μας λύσει κάποιος την απορία σχετική με την προμήθεια των 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων του δήμου, με τοκοχρεωλυτικό δάνειο, το οποίο θα χρυσοπληρωθεί, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης;


Τι θα εξυπηρετήσουν ;;

Άραγε όλοι αυτοί που υπόγραψαν τις συμβάσεις γνωρίζουν τι ψήφισαν ;;

Ο απελθών δήμαρχος ανέφερε ότι με αυτά θα προωθηθεί η πράσινη ανάπτυξη. Αυτή όμως η πράσινη ανάπτυξη φαίνεται ότι έχει ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ προ πολλού από το κακό της και από τη ντροπή της, αφού μια βόλτα στην περιοχή του ΧΥΤΑ θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Επειδή δε είδαμε τις τιμές αγοράς αναρωτιόμαστε αν έγιναν οι σχετικές εκπτώσεις όπως συνηθίζεται. Εν πάση περιπτώσει πολύ πράσινη ανάπτυξη βρε παιδιά. Τη μια οι ανεμογεννήτριες, την άλλη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρασινίσουν το νησί μιας που δεν υπάρχει καθόλου πράσινο. Άραγε δεν υπήρχαν άλλοι τομείς από τους άξονες του προγράμματος να διοχετευθεί το ποσό ;;

 

Αν βέβαια σε αυτά προστεθούν και τα 4.555.000 ευρώ της περίφημης τηλεμετρίας ( ψωμί δεν είχαμε, ραπανάκια για την όρεξη θέλαμε ), άλλωστε δε χρειαζόταν με το νέο δίκτυο και με την αδυναμία παροχής νερού επί 24ώρου βάσεως, διαπιστώνεται ότι υπήρχαν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα το κλειστό γυμναστήριο και μάλιστα όχι ένα, αλλά δύο !!!!!


Για να επανέλθουμε λοιπόν στην αρχική μας τοποθέτηση, αξίζει να ειπωθεί ότι τόσα χρόνια που δε γινόταν η προβλεπόμενη από το νόμο λογοδοσία του δημάρχου, ο Πατηνιώτης είχε μαύρα μεσάνυχτα για το τι γινόταν στο δήμο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοσιογράφων να τον ξυπνήσουν.

 

Ας γίνει λοιπόν η ενημέρωση από το δήμο, για να μπορεί και ο κόσμος να δώσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου, και να ενημερώνεται ο κόσμος τακτικότερα.
Ευελπιστούμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δίνει στη δημοσιότητα τα έγγραφα, αρκετά από τα οποία εκρατούντο ερμητικά κλειδωμένα σε συρτάρια γραφείων του δήμου, και τα οποία επέφεραν και τα πρόστιμα, καθώς και άλλα, τα οποία αποκάλυπταν οι δημοσιογράφοι, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβίωση ανακριτικών διαδικασιών τύπου ΕΑΤ/ΕΣΑ, στους υπαλλήλους για την αποκάλυψη των διαρροών για να καλυφθούν εγγενείς αδυναμίες.

 

ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

 

Σημείωση: Στη συνεδρίαση του 1ου Δ.Σ για τις ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ, ο νέος Δήμαρχος ζήτησε από τον απελθόντα να συναντηθούν για την παραλαβή αλλά εκείνος τον παρέπεμψε στις υπηρεσίες. Δυστυχώς mea culpa.