patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ.

rotaryΤην Πάτμο επέλεξαν οι ΡΟΤΑΡΥ για το 1ο Σεμινάριο Ροταριανής Ενημέρωσης και Συναδέλφωσης Ομίλων Νοτίου Αιγαίου .

 Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011εκτός από τους ΡΟΤΑΡΥ συμμετείχαν ο Καθηγούμενος Πάτμου αρχιμ. Αντίπας και ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, οι οποίοι χαιρέτησαν και καλωσόρισαν τους ΡΟΤΑΡΥ στο νησί μας. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων της Πάτμου.

Το σεμινάριο οργανώθηκε από τον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κω κ. Αλέξανδρο Χριστοδούλου και ήταν υπό την αιγίδα του διοικητή της 2470 περιφέρειας κ. Νίκου Μακρυγιάννη.

Διεξήχθη στο ξενοδοχείο Patmos Aktis suites & spa. Υπεύθυνος σεμιναρίου ο Ροταριανός όμιλος Ρόδου.

Το σεμινάριο ξεκίνησε στις 7 η ώρα και έληξε στις 9 και μισή. Στο σεμινάριο ενημέρωσης παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα:

ΚΡΙΣΕΙΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ από τον Κυριάκο Κυριακούλη π. γραμ.του Ρ.Ο.Ρόδου. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ από τον Γιώργο Ανδρουλάκη π. πρόεδρο Ρ.Ο. Κω.

ΤΟ ΡΟΤΑΡΥ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ από τον Δημήτρη Κοσμά.

ΡΟΤΑΡΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ από τον Ιωάννη Γιαννούρη π. Πρόεδρο Ρ.Ο.Κω .

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ από την Ευαγγελία Βλάχου Ρ.Ο.Σαντορίνης.

 Έγινε επίσης η επίσημη παρουσίαση της Ομάδας Ανταλλαγής Νέων από τις ΗΠΑ.

Nα σημειώσουμε ότι το θέμα της νέας ροταριανής χρονιάς, που έθεσε ο Πρόεδρος Kalyan Banerjee, είναι: «Nα Γνωρίσουμε τον Εαυτό μας, να Αγκαλιάσουμε τον Άνθρωπο" Μετά τη λήξη του σεμιναρίου ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ του ξενοδοχείου.

 O Ρόταρυ είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς στον κόσμο.

 ·                 Τα μέλη των Ροταριανών Ομίλων είναι στελέχη επιχειρήσεων, επιτυχημένοι επαγγελματίες και ηγετικές προσωπικότητες κοινοτικής προσφοράς, οι οποίοι ως αφοσιωμένοι εθελοντές συνεργάζονται για το καλό της κοινότητας.

·                 Πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ανήκουν σε 33.800 Ροταριανούς Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές.

·                 Το σύνθημα του Ρόταρυ είναι «Υπηρετείν Υπεράνω Εαυτού». Ο Οργανισμός υπηρετεί τις ανάγκες των κοινοτήτων απανταχού της γης.

·                 Ο βασικός ανθρωπιστικός στόχος του Ρόταρυ είναι η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.