patmosweb330

elin330

aegeanlab

Δύο μηχανικούς με δίμηνη σύμβαση προσλαμβάνει ο δήμος Πάτμου

Ένα Πολιτικό Μηχανικό κι έναν Αρχιτέκτονα θα προσλάβει ο Δήμος Πάτμου για την κάλυψη επειγουσών αναγκών και συγκεκριμένα για την προετοιμασία φακέλων έργων που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με δίμηνη σύμβαση, μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Στόικου. Η εισήγηση αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας υπόψη:

1.-Το άρθρο 206 του Ν. 3584/07, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου από τους Ο.Τ.Α για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο(2) μήνες, μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα(12) μηνών.

2.-Η πρόσληψη του προσωπικού της ανωτέρω παραγράφου δεν υπάγεται στη διαδικασία έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ 280 Α΄), όπως ισχύει και εξαιρείται των διαδικασιών του Ν. 2190/94.

3.-Το γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάτμου είναι υποστελεχωμένη, αφού υπηρετεί μόνο μία υπάλληλος ΤΕ Δομικών Έργων, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε περίοδο εγκυμοσύνης και εν ευθέτω χρόνο θα βρεθεί σε άδεια κυήσεως και λοχείας.

4.-Ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενεργείς προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος μας δεν διαθέτει το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό για την προετοιμασία των σχετικών προς υποβολή φακέλων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ο Δήμος Πάτμου να μην καταφέρει να εντάξει κανένα έργο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

5.-Την αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την απαραίτητη προετοιμασία φακέλων έργων που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,

Εισηγούμαι

Την πρόσληψη δύο (2) ατόμων, ήτοι: α) ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών και ελλείψει αυτού ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων β) ΠΕ Αρχιτεκτόνων, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύο (2) μηνών, για την απαραίτητη προετοιμασία φακέλων έργων που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ».

Η εισήγηση του κ. Δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα.

Σχετικά άρθρα