patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΣE ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η απομείνασα ιστοσελίδα του Δήμου Πάτμου, (την www.patmos.gr την έχασαν γιατί δεν την αναέωσαν)  στην διεύθυνση www.patmos.gov.gr. Δυστυχώς, ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ενημέρωσή της, με αποτέλεσμα ακόμα να προβάλλονται γεγονότα που συνέβησαν πριν αρκετούς μήνες όπως για παράδειγμα η έλευση του ΚΤΕΟ στην Πάτμο (από τον Αύγουστο) και η έκθεση 1ου τριμήνου για τα οικονομικά στοιχεία (από τον Ιούλιο).

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, αφού στην κατηγορία «Ειδήσεις» ο Δήμος Πάτμου μας εύχεται «Καλή Σαρακοστή» (!), ενώ στην κατηγορία «Προκηρύξεις» δεν υπάρχουν αναρτημένες οι προκηρύξεις των έργων που δημοπρατήθηκαν από τον Δήμο τους τελευταίους μήνες (τσιμεντοστρώσεις στην Πάτμο, τσιμεντόστρωση στους Αρκιούς κ.α.). Και φυσικά από την ιστοσελίδα λείπουν εντελώς χρηστικές πληροφορίες που θα περίμενε να βρει ένας επισκέπτης του νησιού.

Η απογοήτευση γίνεται εντονότερη συγκρίνοντας την ιστοσελίδα του Δήμου Πάτμου, με ιστοσελίδες γειτονικών νησιωτικών δήμων, ίδιου ή μικρότερου μεγέθους. Ξεκινώντας από το ακριτικό Αγαθονήσι, διαπιστώνουμε ότι στην διεύθυνση www.agathonisi.gr μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού (με σχετικό φωτογραφικό υλικό), αλλά και για τον Δήμο. Επίσης, υπάρχουν αναρτημένες οι προσκλήσεις για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Πραγματικά εντυπωσιακή είναι η ιστοσελίδα του Δήμου Τήλου (www.tilos.gr), διαθέτοντας πλουσιότατο πληροφοριακό υλικό για το νησί της Τήλου, με λεπτομερείς αναφορές στην ιστορία, την χλωρίδα, την πανίδα, τους πολιτιστικούς θησαυρούς και τα αξιοθέατα.

Όμως, δεν περιορίζεται εκεί. Στην ιστοσελίδα υπάρχει πλούσιο υλικό για την τρέχουσα επικαιρότητα που φθάνει μέχρι και στα αποτελέσματα τα αγώνων της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας και φυσικά όλες οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου, προκηρύξεις κ.ο.κ. Αντίστοιχου επιπέδου είναι και η ιστοσελίδα του Δήμου Χάλκης, (www.dimoschalkis.gr).

Ελπίζουμε σύντομα να αποκτήσει και ο Δήμος Πάτμου μια ιστοσελίδα αντάξια της φήμης και της ιστορίας του νησιού. Είναι πραγματικά αδιανόητο άλλοι φορείς όπως το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου να πασχίζουν για την προβολή του νησιού και ο Δήμος Πάτμου να έχει αφήσει αυτό το σύγχρονο, μικρού κόστους εργαλείο διαφήμισης στην τύχη του.

Καλά είναι τα φυλλάδια, καλές και οι εκθέσεις, αλλά οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοστούμε αν δεν θέλουμε να χάσουμε το τραίνο της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης είχε κάνει μια ενδιαφέρουσα αναφορά στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο την Μεγάλη Τετάρτη, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας μιας ιστοσελίδας που θα περιέχει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί ένας υποψήφιος επισκέπτης της Πάτμου, έχοντας την ευκαιρία να κάνει ακόμα και κρατήσεις ξενοδοχείων, αυτοκινήτων κ.ο.κ. μέσα από αυτήν.

Δυστυχώς, όμως, τα αυτιά των υπευθύνων δεν φαίνεται να ίδρωσαν.

Eυτυχώς, υπάρχουν οι ιστοσελίδες των ιδιωτών με πρόθεμα   Patmos, όπως η www.patmosweb.gr και άλλες, για να προβάλλεται το νησί, οι επαγγελματίες του και να πληροφορούνται οι χρήστες του διαδικτύου.

 

Σχετικά άρθρα

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr