patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το Διακόφτι ζητούν κάτοικοι του νησιού μας.

Την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το Διακόφτι ζητούν περίπου 120 κάτοικοι του νησιού μας με αίτηση που κατέθεσαν στον Δήμο Πάτμου. Οι κάτοικοι τονίζουν την άσχημη κατάσταση του δρόμου και ζητούν να διατεθούν σ' αυτόν οι 140.000 χιλιάδες ευρώ που προορίζονται για άλλους μικρούς δρόμους, ενόψει και του ερχομού των μηχανημάτων του εργολάβου οδοποιίας κ. Ζήκα για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Γερανού ? Απολλού. Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει, ο δρόμος που οδηγεί στην περιοχή του Διακοφτιού, στο τμήμα από την διασταύρωση προς την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού μέχρι και την διασταύρωση προς τις Αλυκές, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ζωή των δικυκλιστών όσο και για την περιουσία κάθε χρήστη του. Υπάρχουν σημεία (π.χ. έμπροσθεν του παρεκκλησίου του Αγίου Ιεροθέου) που θυμίζουν στίβο μάχης, αφού δεν υπάρχει απλώς μία ή δύο λακκούβες, αλλά το οδόστρωμα είναι εντελώς κατεστραμμένο σε όλο το πλάτος της οδού.

Δυστυχώς, εδώ και δεκαετίες οι εκάστοτε δημοτικές αρχές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με μπαλώματα, χωρίς επιτυχία, αφού δίπλα σε μία λακκούβα που έχει γεμίσει με τσιμέντο ή ασφαλτόμιγμα εμφανίζονται δύο ή τρεις καινούργιες. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους δρόμους του νησιού μας που τα τελευταία χρόνια ασφαλτοστρώθηκαν εκ νέου και αναβαθμίστηκαν (προς Γερανό, Λάμπη, Γροίκο κ.α.), για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ο συγκεκριμένος δρόμος παραμένει σε εγκατάλειψη. Ίσως, η δημοτική σας αρχή να μας απαντούσε ότι έχουν περικοπεί οι χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο και ότι δεν περισσεύουν χρήματα, όμως εξετάζοντας το Τεχνικό σας Πρόγραμμα διαπιστώνουμε ότι έχετε αποφασίσει να διαθέσετε 140.000 ευρώ για τσιμεντοστρώσεις και βελτιώσεις διάφορων μικρών δρόμων με απειροελάχιστη κυκλοφοριακή επιβάρυνση σε σχέση με τον δρόμο προς το Διακόφτι.

Ενόψει της έναρξης του έργου βελτίωσης του δρόμου από το Λιβάδι Γερανού ως την στροφή προς το κάθισμα του Απολλώ και του ερχομού στο νησί μας όλων των απαραίτητων μηχανημάτων, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση σύνταξη μελέτης και την δημοπράτηση του έργου ασφαλτόστρωσης της δημοτικής οδού Χώρας ? Διακοφτιού, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που εγκυμονεί η σημερινή της κατάσταση».