patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Ασφαλτοστρώσεις μαϊμούδες στο μικροσκόπιο της ΤΥΔΚ.

3204

Νέα απανταχούσα ήρθε, όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος κ. Γ. Καμπόσος από την ΤΥΔΚ σχετικά με την παραλαβή και την πιστοποίηση κατασκευής από την υπομηχανικό του δήμου, δύο έργων ασφαλτοστρώσεως δρόμων, το ένα στην περιοχή Γιορντάμι και το άλλο στην Εψημιά - Σάψιλα. Αρχής γενομένης από την ανάκληση των ενταλμάτων πληρωμής των συγκεκριμένων έργων και στη συνέχεια με την πρόσκληση για διευκρινιστικές καταθέσεις και ποιος ξέρει τι θα επακολουθήσει. Με λίγα λόγια ενώ έπρεπε να γίνουν τα παραπάνω έργα δεν έγιναν, για το Γιορντάμι μάλιστα απ ότι είπε ο εργολάβος δεν μπορούσε να το κάνει παρότι ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου , διότι ήταν ανηφόρα και το μηχάνημα δεν μπορούσε να πάει. (μούσι;)Με αποτέλεσμα να γίνει μεταφορά έργου η οποία δικαιολογείται μεν, αλλά πιστοποιήθηκαν έργα μαϊμού.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. σαν μεταφορά αλλά η μαϊμού δεν συζητήθηκε.. Ήρθε ένα χρόνο περίπου αργότερα το Δ.Σ. να εγκρίνει την πιστοποίηση αυτή. Έτσι λοιπόν ο εργολάβος ο οποίος κατασκεύασε άλλο έργο και συγκεκριμένα την ασφαλτόστρωση του δρόμου των σκουπιδιών, ξεροσταλιάζει στα δημοτικά συμβούλια για να πάρει τα χρήματα του. Η σοβαρότητα του θέματος έχει και την άλλη πλευρά δυσάρεστη για τους κατοίκους του Γιορντάνι και της Εψιμιάς που περίμεναν να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι τους. Έτσι όπως τα κάνανε δεν θα δικαιολογούσε η περιφέρεια ξανά για κάποια χρόνια την ασφαλτόστρωση των δρόμων τους αφού στα χαρτιά φαινόταν ότι γίνανε. Εκτός και αν ο δήμος προχωρούσε σε άλλη παράνομη πιστοποίηση βάζοντας νέο κρίκο στην αλυσίδα των παρανομιών.

Το θέμα ήταν επιτυχία του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου κ. Νίκου Μελιανού ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τη μαϊμουδιά, έστειλε επιστολή στον προϊστάμενο της ΤΥΔΚ Περιφέρειας Ν.Αιγαίου κ. Γιάννη Παπαδόπουλο με κοινοποίηση στους εισαγγελείς εφετών Ρόδου και πρωτοδικών Κω , και στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου αναφέροντας τους την παράνομη αυτή πιστοποίηση.

Ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και απαντώντας στον κ. Μελιανό αναφέρει: Οι πράξεις της υπηρεσίας μας οι σχετικές με την παραλαβή και πιστοποίηση εργασιών από την επιβλέπουσα μηχανικό του Δήμου των έργων που αναφέρατε στην επιστολή σας έχουν ανακληθεί με το Α.Π. 2491/20-5-2004 έγγραφο μας. Αποτέλεσμα; Να μπλοκαριστούν τα εντάλματα πληρωμής των έργων για να βρεθεί ο μίτος της Αριάδνης.