patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Μετά το Πάσχα η ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου

Στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών έκανε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο θέμα της ασφαλτόστρωσης του παραλιακού δρόμου της Σκάλας, αποφασίζοντας την εκτέλεση του έργου λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος δρόμος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Πάτμου», προϋπολογισμού 200.000? είχε γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 αλλά ουδείς εργολάβος είχε καταθέσει προσφορά. Ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε στις 14 Οκτωβρίου και μειοδότης ήταν η επιχείρηση Ζήκας Γεώργιος & Σία Ε.Ε. προσφέροντας έκπτωση 2%. Λόγω του χαμηλού ποσοστού έκπτωσης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε αποφασίσει να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να τον επαναλάβει.

Ωστόσο, με συντονισμένη παρέμβαση των φορέων και επαγγελματιών του νησιού μας (Δήμου, Αστυνομικού Τμήματος, οδηγών ταξί, λεωφορειούχου Γιάννη Παραδείση) τονίστηκαν οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η κατάσταση του παραλιακού δρόμου, ενώ τεχνική έκθεση συνέταξε και ο Πολιτικός Μηχανικός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου Γιώργος Καρακατσάνης. «Σκοπός της τεχνικής έκθεσης ήταν να πειστούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για τις εκτεταμένες φθορές που παρουσιάζει το οδόστρωμα από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης έως και την στροφή προς Κάμπο, καθώς και να αποδειχθεί ότι αυτές δεν είναι δυνατόν πλέον να αντιμετωπιστούν με μπαλώματα που γίνονται από το συνεργείο του Δήμου Πάτμου με τη χρήση ψυχρού ασφαλτομίγματος.

Η κατασκευή νέου τάπητα κυκλοφορίας είναι απαραίτητη. Επίσης, τόνισα τους κινδύνους ιδιαίτερα για τους οδηγούς δικύκλων, καθώς και για τους διερχόμενους πολίτες από την εκσφενδόνιση χαλικιών, συμπεριλαμβάνοντας και φωτογραφικό υλικό», μας δήλωσε ο κ. Καρακατσάνης.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την πραγματοποίηση του έργου ελήφθη με ψήφους πέντε έναντι δύο, αφού μειοψήφισαν ο πρώην Περιφερειάρχης και σημερινός επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Κόκκινος και το μέλος της επιτροπής Γεώργιος Παπαμανώλης, οι οποίοι επέμειναν στην αρχική τους άποψη περί ακύρωσης του διαγωνισμού.