patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Κάψανε το αυτοκίνητο του λιμενάρχη Πάτμου.

LIMENARXIS3Φωτιά έκαψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο του λιμενάρχη Πάτμου. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για εμπρησμό. 

Γύρω στις 2:30 τη νύχτα ξημερώματα της 15ης Μαρτίου η αστυνομία της Πάτμου δέχτηκε τηλεφώνημα από κάτοικο της Χώρας, ότι αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε δημοτικό χώρο στην περιοχή   μετά την Καλαμωτή,  έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

LIMENARXIS2Τα αστυνομικά όργανα μόλις δέχθηκαν την κλίση πήγαν στο σημείο του συμβάντος, όπου βρισκόταν και ο 30χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου λιμενάρχης κ. Θόδωρος Κραψίτης.

Οι φλόγες είχαν τυλίξει το αυτοκίνητο και κινδύνευαν και τα άλλα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά του. Τα αστυνομικά όργανα, όπως μας είπαν από την αστυνομία της Πάτμου, αμέσως προσπάθησαν να βρουν όχημα για να σβήσουν τη φωτιά.

Μετά από διάφορες επαφές που είχαν, βρήκαν τελικά την επαφή για το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου δύο ώρες μετά. Το πυροσβεστικό έφθασε στον τόπο του συμβάντος, αλλά η φωτιά σχεδόν είχε σβήσει. Ευτυχώς η φωτιά δεν μεταδόθηκε στα γειτονικά αυτοκίνητα.         

Δυστυχώς όμως το όχημα, ένα Volvo 40 το οποίο ανήκε στον 30χρονο λιμενάρχη της Πάτμου κ. Θόδωρο Κραψίτη, είχε γίνει κάρβουνο. Κάηκε ολοσχερώς.

Συντετριμένο από το συμβάν συναντήσαμε τον κ. λιμενάρχη, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του.

Ο λιμενάρχης που επρόκειτο να ταξιδέψει χθες βράδυ αλλά λόγω του απαγορευτικού παρέμεινε και θα φύγει σήμερα, για να συμμετάσχει σε ειδικά σεμινάρια της FRONTEX  στην RIGA της Σλοβενίας, για την περιφρούρηση των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας.

LIMENARXIS9Ο 30χρονος παντρεμένος με Πάτμια και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, δεν θέλει να πιστεύει μας είπε, ότι είναι εμπρησμός. Ότι κάποιοι συμπατριώτες μας είναι οι δράστες.

Ο κ. λιμενάρχης ήρθε στην Πάτμο πριν 4 χρόνια, με το κέφι και το μεράκι του νέου ανθρώπου θέλησε να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα γίνεται για το καλό του νησιού, το οποίο αγάπησε σαν πατρίδα του,  μετά τον γάμο του και τη γέννηση του παιδιού του.

Θέλησε να βάλει τάξη για το καλό όλων στο λιμάνι και παράλληλα να εφαρμόζει το νόμο όπου και όταν έπρεπε.

Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν σε όλα τα θέματα που έχουν μεν σχέση με το λιμάνι, με  το γενικότερο συμφέρον του νησιού.

Τις τελευταίες μέρες, είχε ενδιαφερθεί να μη χαθεί κρουαζιερόπλοιο, με  την αλλαγή του δρομολογίου του Κάλυμνος, από Δευτέρα σε Τρίτη, μέρα που θα προσεγγίζει κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ή να αγκυροβολήσει αρόδο. Είχε δε κάνει τις σχετικές επαφές με τον κ. Δήμαρχο.

Ο λιμενάρχης έδωσε κατάθεση στο Α.Τ. Πάτμου, το οποίο διενεργεί προανάκριση.

Αναμένεται να έρθει στο νησί με το πρώτο πλοίο η πυροσβεστική υπηρεσία Κω για αυτοψία στο καμμένο όχημα.  

Φωτό: Σμαράγδα Μουλιάτη