patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Κακά νέα για τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς συμβούλους φέρνει το Μνημόνιο 3

DIMARXIO-Μείωση του αριθμού των ειδικών συνεργατών των δημάρχων, αλλά και περικοπή των κάθε είδους αποζημιώσεων των αιρετών φέρνει στους δήμους το Μνημόνιο ΙΙΙ που ψηφίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

 

Έτσι, σε Δήμους με δύο αντιδημάρχους όπως ο Δήμος Πάτμου, ο αριθμός των Ειδικών Συνεργατών περιορίζεται από 2 σε 1, κάτι που σημαίνει πως ο Δήμαρχος κ. Στόικος είναι αναγκασμένος στο τέλος του έτους να απολύσει έναν από τους δύο Ειδικούς Συνεργάτες του (είτε την δικηγόρο κ. Ευαγγελία Γρύλλη, είτε τον μηχανικό κ. Αχιλλέα Κυρώζη). Βέβαια, αντιστάθμισμα σε αυτή την κατάργηση είναι το "ξεπάγωμα" των προσλήψεων για τους νησιωτικούς δήμους, για τους οποίους δεν θα ισχύει πλέον ο κανόνας "μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις", αλλά θα μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού για όλες τις κενές οργανικές θέσεις.

Επίσης, περικοπές κατά 50% στις αποδοχές των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων και των Ν.Π.Δ.Δ., ενώ καταργούνται εντελώς οι αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.

Παράλληλα, όπως σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας των δημοτικών υπαλλήλων.