patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στην...επόμενη μέρα είναι στραμμένα τα βλέμματα όσων εξελέγησαν μέλη στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καθώς το γεγονός ότι δεν υπήρξε αυτοδυναμία, επιβάλλει τη συνεργασία ανάμεσα στις παρατάξεις. Οι επόμενες μέρες θα χαρακτηριστούν από έντονες διεργασίες, συναντήσεις και συνεργασίες προκειμένου πολύ σύντομα να παρθούν αποφάσεις γύρω από τη στάση που θα τηρήσουν οι παρατάξεις.

Στην Πάτμο δεν υπήρξε εκλογή υποψήφιου.

Όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται ανοιχτά, ενώ ρυθμιστής του αποτελέσματος θα είναι η παράταξη του κ. Γιώργου Χαλκιδιού.
Μάλιστα ο κ. Χαλκιδιός με δηλώσεις του χτες στη «Ροδιακή» τόνισε ότι εντός των ημερών θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, θα συζητήσει μαζί τους και κατόπιν θα συγκληθεί η παράταξη προκειμένου να αποφασίσει τη γραμμή που θα ακολουθήσει.

Πάντως επειδή ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξουν πιέσεις προς τα μέλη της, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αν αντιληφθεί έστω και την παραμικρή κίνηση πίεσης τότε θα αντιδράσει έντονα, όπως είπε. «Θα είμαι απέναντι» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του και για το ότι έγινε μία αρχή για την αυτόνομη παρουσία του νησιού στις εκλογές και για το ότι το βόρειο συγκρότημα απέσπασε 18 έδρες για πρώτη φορά στα χρονικά.

Παράλληλα δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το ότι η προσέλευση δεν ήταν στην Κω αυτή που ανέμενε τονίζοντας ότι η συμμετοχή έφτασε μόλις το 28%. «Εκεί αποτύχαμε, αποτύχαμε στο να κινητοποιήσουμε τον κόσμο» είπε ο κ. Χαλκιδιός ενώ δεν παρέλειψε να μεταφέρει τον προβληματισμό του και για το ότι δεν ψήφισαν τελικά οι επαγγελματίες από τη Νίσυρο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρχικά είχαν δηλώσει ενδιαφέρον να μεταβούν στην Κω για να ψηφίσουν 70 άτομα ενώ στο τέλος έμειναν 17, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του πλοιαρίου. «θα το διερευνήσω, δεν θα το αφήσω έτσι» κατέληξε.
Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των δύο μεγάλων παρατάξεων καθώς και υποψήφιοι που εξελέγησαν δήλωσαν στη «Ροδιακή» τα εξής:

Γ. Πάππου
Η εκλογική διαδικασία πήγε πολύ καλά, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα πλην κάποιων μεμονωμένων. Τα αποτελέσματα εδώ στη Ρόδο ήταν συγκλονιστικά, ήταν τεράστια η διαφορά από την παράταξη του κ. Κάρρα και γενικά βγήκαμε ξεκάθαρα πρώτοι σε όλη τη Δωδεκάνησο. Επειδή δεν υπάρχει αυτοδυναμία είναι αυτονόητο σε όλους μας ότι θα υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με τους συναδέλφους μας από τα νησιά. Αυτό το οποίο παρατηρήσαμε είναι ότι τα νησιά θα ενδυναμώσουν πάρα πολύ την παρουσία τους μέσω των συμβούλων τους στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και αυτό είναι πάρα πολύ καλό γιατί θα έχουν μια ξεκάθαρη και δυνατή εκπροσώπηση.

Μ. Κάρρας
Τα αποτελέσματα είναι στα πλαίσια του αναμενόμενου, κανένας συνδυασμός δεν έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ήταν γνωστό αυτό. Ο δικός μας συνδυασμός ήρθε δεύτερος, προηγείται ο συνδυασμός του κ. Πάππου με 22 έδρες έναντι 21, είναι γνωστά τα υπόλοιπα με το βόρειο συγκρότημα και ουσιαστικά η προετοιμασία για την έμμεση εκλογή μέσα στο συμβούλιο ξεκινάει από την αρχή. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες που κυκλοφορούν και τις οποίες επικαλούνται οι ανθυποψήφιοι μας, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για συνεργασία με άξονα την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες και θα περιμένουμε αποτελέσματα.

Κ. Διακογεωργίου
Πρέπει να κοιτάξουμε τα Δωδεκάνησα να δούμε πάνω από όλα τον τόπο μας, να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε σε ότι αρνητικό έχει να κάνει με τη Δωδεκάνησο διότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να κοιτάξουμε κατευθείαν το σήμερα και θα όλοι μαζί με μια γροθιά να στείλουμε το μήνυμα στα κεντρικά ότι η Ρόδος και η Δωδεκάνησος δεν θα είναι πλέον κομπάρσος και αυτό θα το δείτε και θα το διαπιστώσετε από την πρώτη στιγμή που θα πάμε στο Επιμελητήριο, θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε την ντόπια αγορά, το ντόπιο προϊόν και γενικά εάν λάβετε υπόψη το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε στον κόσμο λαμβάνοντας υπόψη και τον αθλητισμό και την οικοδομή που είναι δυο κομμάτια τα οποία γνωρίζω πάρα πολύ καλά και πιστεύω απόλυτα ότι όλοι μαζί θα βάλουμε ένα λιθαράκι για το καλύτερο της Δωδεκανήσου από πάσης πλευράς

Φ. Σπανού
Θεωρώ ότι τώρα ξεκινά μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος γιατί είναι δύσκολες οι οικονομικές συγκυρίες άρα θέλουμε μέσα από μια ομοψυχία, συνεργασία άψογη χωρίς αντιπαλότητες να δουλέψουμε όλοι μαζί και οι τέσσερις παρατάξεις και όλοι οι σύμβουλοι να κάνουμε κάτι για αυτό τον τόπο. Χαίρομαι που εξελέγησαν κάποιες γυναίκες είμαστε δύο στο υπηρεσιών ενώ ήταν μια παλαιότερα, για πρώτη φορά η μεταποίηση έβγαλε γυναίκα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, σαν γυναίκα είμαι περήφανη για αυτό.

Θ. Τριομμάτης
Μιας και δεν έχει πάρει αυτοδυναμία καμία παράταξη θα περιμένουμε τις εξελίξεις να δούμε τι συνεργασίες θα γίνουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε αμέτοχοι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βγει ένα καλό σχήμα το οποίο θα μπορέσει να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας και σαν επαγγελματίες και σαν επιχειρηματίες που είμαστε στην πόλη της Ρόδου και στη Δωδεκάνησο γενικότερα.

H KATANOMH TΩΝ ΕΔΡΩΝ
Με την καταμέτρηση και των σταυρών στο τμήμα μεταποίησης για το νησί της Ρόδου που ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι, τερματίστηκε η διαδικασία καταγραφής των αποτελεσμάτων από την εκλογική αναμέτρηση του Σαββατοκύριακου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Στη συνέχεια αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εκλογική επιτροπή η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει σήμερα.
Πάντως με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» για την αναλυτική εικόνα στο τμήμα μεταποίησης, μπορεί πλέον να αποτυπωθεί και η σύσταση του νέου 61μελούς διοικητικού συμβουλίου.

Η διοίκηση θα αποτελείται από τις:
- 21 έδρες του τμήματος μεταποίησης
- 17 έδρες του εμπορικού τμήματος
- 14 έδρες του τμήματος υπηρεσιών και τις
- 9 έδρες του τουριστικού τμήματος.

Η ψηφοφορία ανέδειξε ως νικητές αρκετούς παλιούς αλλά και νέους υποψήφιους οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη για να εκλεγούν. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι τις 6 από τις 61 έδρες καταλαμβάνουν γυναίκες . Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων εκλέγονται στο εμπορικό τμήμα, ενώ μόνο ένας εκλέγεται στο τμήμα μεταποίησης. Συγκεκριμένα ο νικητής κ. Γιάννης Πάππου, ο δεύτερος κ. Μιχάλης Κάρρας και ο κ. Γιάννης Σιφουνιός από τη Λέρο εκλέγονται στο εμπορικό τμήμα και μόνο ο κ. Γιώργος Χαλκιδιός από την Κω εκλέγεται από το τμήμα μεταποίησης.

Όπως είναι γνωστό οι συσχετισμοί στο Δ.Σ.. έχουν ως εξής:
- Εμπορικό τμήμα: παράταξη Πάππου 6 έδρες, παράταξη Κάρρα 5 έδρες, παράταξη Χαλκιδιού 5 έδρες και παράταξη Σιφουνιού 1 έδρα
- Τουριστικό τμήμα: παράταξη Πάππου 3 έδρες, παράταξη Κάρρα 4 έδρες, παράταξη Χαλκιδιού 2 έδρες και παράταξη Σιφουνιού 0 έδρες
- Τμήμα Υπηρεσιών: παράταξη Πάππου 5 έδρες, παράταξη Κάρρα 5 έδρες, παράταξη Χαλκιδιού 3 έδρες και παράταξη Σιφουνιού 1 έδρα
- Τμήμα μεταποίησης: παράταξη Πάππου 8 έδρες, παράταξη Κάρρα 7 έδρες, παράταξη Χαλκιδιού 5 έδρες και παράταξη Σιφουνιού 1 έδρα.

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr