patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

TRAPEZADODEKAΦωτό: Aριστείδης Μιαούλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο, την Κυριακή 12 Ιουνίου η εκδήλωση της Τράπεζας Δωδεκανήσου, για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του καταστήματός της στην Πάτμο. Με θέμα τις «Προοπτικές ανάπτυξης της Δωδεκανησιακής οικονομίας & το ρόλο της Τράπεζας Δωδεκανήσου στα νησιά που δραστηριοποιείται» έγιναν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και προτάσεις από όλους τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Υφυπουργός Τουρισμού κος Γ. Νικητιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης των μικρών κυρίως νησιών μας, δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και στις δυνατότητες συνεργασίας των συνεταιριστικών Τραπεζών με τις τοπικές κοινωνίες για την υποστήριξη αναπτυξιακών δράσεων.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κος Φ. Χατζηδιάκος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη της Δωδεκανήσου & τα προβλήματα της νησιωτικότητας, καθώς και στο σημαντικό κοινωνικό έργο που παρέχει η Τράπεζα με την παρουσία της στα μικρά ακριτικά μας νησιά.
Ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας κος Γ. Φρόνας ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην 15ετη πορεία της Τράπεζας, στις αρχές και την φιλοσοφία της, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ δεν είναι κάτι ουδέτερο που στέκεται απέναντί μας. Είμαστε όλοι εμείς. 22.000 Δωδεκανήσιοι είναι οι ιδιοκτήτες της. Ανήκει και σε εσάς. Ελάτε να την γνωρίσετε και εμείς θα σταθούμε πλάι σας, γιατί ξέρουμε τα προβλήματα σας και ξέρουμε πως στο μέτρο του δυνατού, μπορούμε να τα διαχειριστούμε καλύτερα από όλους».

Ακολούθως οι κ.κ. Λεμπιδάκης Πρόεδρος της Πανελληνίας & Παγκρήτιας Τράπεζας και Μυρτάκης Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), αναφέρθηκαν με σύντομες ομιλίες τους στις Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες και στην θέση τους στην Ελληνική Τραπεζική Αγορά, τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στις περιοχές που δραστηριοποιούνται αλλά και στην ουσιαστική συμβολή της υποστήριξης από τις τοπικές κοινωνίες, στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωσή τους.
Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας κ. Εμμ. Καρυδάκης τόνισε τις δυνατότητες συνεργασίας και τα προϊόντα που προσφέρει η Τράπεζα Δωδεκανήσου, στις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά αλλά και τον Δήμο της Πάτμου, ενώ τους κάλεσε να συνεργαστούν με την Τράπεζα Δωδεκανήσου και να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της δικής τους τοπικής Τράπεζας.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης ο επίτιμος Πρόεδρος της Τράπεζας κος Β. Μηναϊδης, καθώς και οι Δήμαρχοι Πάτμου & Λειψών, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Κρεμαστινός &?Κασσάρας. Παρόντες στην εκδήλωση ήτανεπίσης και οι Πρόδροι & εκπρόσωποι των συνεταιριστικών Τραπεζών, Θεσσαλίας, Λαμίας, Καρδίτσας, Ηπείρου & Δράμας.
Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στην Πάτμο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της Τράπεζας για το νησί της Πάτμου αλλά και την πεποίθησή της για τις προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει το νησί. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ κος Γ. Φρόνας, απευθυνόμενους στους Πάτμιους: «Εδώ και ένα χρόνο κάναμε ένα καινούριο άνοιγμα στο νησί σας. Ενσυνείδητα και στοχευμένα. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ήλθε στην Πάτμο ως όφειλε για να την ενώσει σε ένα δίκτυο Πανδωδεκανησιακής Επιχειρηματικότητας. Ήλθε στην Πάτμο για να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες και για να τονώσει τον ανταγωνισμό. Δεν ήλθαμε για να πολεμήσουμε ή να διώξουμε άλλες Τράπεζες. Ο υγιής ανταγωνισμός μας χωράει όλους. Όμως πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε Δωδεκανήσιος πρέπει και να είναι μέλος της Τράπεζας και να συναλλάσσεται μαζί της, μόνο έτσι θα μπορούμε ως Δωδεκανήσιοι να έχουμε και δική μας αυτόνομη και ισχυρή χρηματοοικονομική φωνή».

Τέλος επισημάνεται, ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο η Τράπεζα Δωδεκανήσου έχοντας βαθειά συναίσθηση της ευθύνης της ως τοπική Τράπεζα, στηρίζει τα μέλη της, τις επιχειρήσεις & τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όσο λίγες Τράπεζες και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να το κάνει, αρκεί βέβαια να μην διακυβεύονται η οικονομική αυτοτέλεια της Τράπεζας αλλά και τα συμφέροντα των μελών της.
Από το Δ.Σ