
της Σμαράγδας Μουλιάτη
Ο Δήμος Πάτμου ως διαχειριστής του Κληροδοτήματος Στέφανου Θεολόγου Γρύλλη το Φεβρουάριο 2016 με την απόφαση αριθ. 5/5.2.2016 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάτμου, προκήρυξε τη μίσθωση εξαετούς διάρκειας του «κάμπινγκ» στο Μελόι με ελάχιστο όρο προσφοράς το ποσό των 1.500,00 € μηνιαίως.
Το ακίνητο αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο εισόδου επιφανείας 123,20 τ.μ., ισόγειο κτίριο μαγειρείου – κυλικείου και εστιατορίου χώρος επιφανείας 113,05 τ.μ., δύο ισόγεια κτίρια χώρων υγιεινής (WC, λουτρά, νιπτήρες), συνολικής επιφάνειας 64,00 τ.μ., δεξαμενή νερού και βοηθητικός χώρος επιφανείας 50 τ.μ. Οι παραπάνω χώροι βρίσκονται εντός συνολικής έκτασης οικοπέδου 10.4347 τ.μ. στη θέση «Μελόϊ» Πάτμου.
Η χρήση του ακινήτου ορίζεται ως τουριστική επιχείρηση (camping) με δυνατότητα λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο, μπαρ κλπ.
Η Λειτουργία του κατακυρώθηκε στη συνέχεια σε εταιρεία με τίτλο στην Εcala life με πολύ φιλόδοξους στόχους. γι αυτό και έστησε δύο σκηνές και σε αγγελία το Φεβρουάριο του 2018 ζητούσε προσωπικό από νυχτοφύλακα μέχρι μασέρ και εκπαιδευτή kayak. Χαρήκαμε όλοι.
Ο πλειοδότης ΤΟΥ διαγωνισμού ήταν Έλληνας κάτοικος εξωτερικού.
Ήταν ο μοναδικός που έλαβε μέρος αλλά το μίσθωμα θα άρχισε να ισχύει από τον Ιανουάριο 2017 που θα το λειτουργήσει. Επειδή το κάμπινγκ είναι κληροδότημα στο Δήμο Πάτμου, το πρακτικό του διαγωνισμού εστάλη από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου στην ειδική υπηρεσία κληροδοτημάτων του υπουργείου οικονομικών για έγκριση με την προυπόθεση ότι το δημοτικό κάμπινγκ θα λειτουργούσε με την ίδια χρήση που λειτουργούσε όπως ορίζει το κληροδότημα.
Μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα ο πλειοδότης για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς για τους οποίους το μίσθωσε . Από τον Ιανουάριο του 2017 που θα ξεκινούσε το μίσθωμα κατέβαλε κάποια μισθώματα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και ενάμιση χρόνο από τον Ιούλιο 2021 έως και Φεβρουάριο 2023 έχει σταματήσει την καταβολή του μισθώματος.
Τον Δεκέμβρη του 2022 κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2023 συζητήθηκε ότι στον προϋπολογισμό για το έτος 2022 δεν έχει εισπραχθεί από τον ενοικιαστή του κάμπινγκ στο Μελόι ούτε ένα ευρώ από το Δήμο.
Για το λόγο αυτό και δεν δόθηκαν χρήματα στους δικαιούχους απόρους, χήρες και ορφανά βοηθήματα.
Και ούτε μηδέν ευρώ για τον ίδιο λόγο σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, όπως ορίζει το κληροδότημα.
Επειδή πέρασε πολύς καιρός για να ανέχεται ο Δήμος Πάτμου αυτή την κατάσταση ασχοληθήκαμε με το θέμα αλλά πριν το αναρτήσουμε είδαμε ότι την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο και το 9ο θέμα «Έγκριση εκκίνησης δικαστικών και εξώδικων ενεργειών για την είσπραξη οφειλόμενων μισθωμάτων Κάμπινγκ» αφορά το πρόβλημα αυτό.
Και το χειρότερο απ όλα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ιδιοκτήτης είναι άφαντος, και όπως ακούγεται έχει αλλάξει όνομα και βρίσκεται στη Ρόδο.
Κρίμα γιατί τα λεφτά αυτά τα περίμεναν τόσοι άνθρωποι να ανασάνουν .
Κρίμα επίσης που χάθηκε το κάμπινγκ το οποίο χρησιμοποιείτο από πολλούς φαν κυρίως νέους της τουριστικής εναλλακτικής αυτής λύσης.




