patmosweb330

elin330

aegeanlab

Για ακύρωση ο διαγωνισμός για το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου Πάτμου»

Προς ακύρωση βαίνει ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Πάτμου», σύμφωνα με Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για το έργο ασφαλτόστρωσης του παραλιακού δρόμου από τον Πάτμιον μέχρι και την στροφή προς Κάμπο καθώς και τμήματος της οδού προς Λάμπη, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Το έργο αρχικά δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις 20 Σεπτεμβρίου 2011, αλλά ο διαγωνισμός απέβη άγονος αφού δεν κατατέθηκαν προσφορές.

 Κατά την επανάληψη του διαγωνισμού στις 14 Οκτωβρίου 2011 ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Γεώργιος Ζήκας & Σία Ε.Ε.».

Ωστόσο, το χαμηλό ποσοστό έκπτωσης που προσφέρθηκε σε αντίθεση με αντίστοιχα έργα οδοποιίας, ώθησε τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Διακομιχάλη να εισηγηθεί την ακύρωση του αποτελέσματος αφού προηγουμένως διατυπωθεί και η γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων.

Σημειώνεται ότι στον ανοικτό διαγωνισμό για το αντίστοιχο έργο ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Πάτμου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου Πάτμου» και προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, η ίδια επιχείρηση αναδείχθηκε μειοδότρια προσφέροντας έκπτωση 45,97%.

Ας ελπίσουμε ότι η καθυστέρηση που θα προκληθεί από αυτή την εξέλιξη δεν θα είναι τόσο μεγάλη και ότι πριν το ερχόμενο καλοκαίρι ο παραλιακός δρόμος της Σκάλας θα έχει ασφαλτοστρωθεί, ώστε να εξαλειφθεί η σημερινή απαράδεκτη εικόνα με τα δεκάδες μπαλώματα.

Σχετικά άρθρα