patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΜΟΥ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 28-2-2011 μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Γρηγόρη Στόικου, συζήτησε ως θέμα τη μη κατάργηση του υφιστάμενου καθεστώτος μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α των νησιών του Αιγαίου και ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και τη διαβίβαση αυτού στα Γραφεία: του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, του κ. πρωθυπουργού, του κ. Προέδρου της Βουλής των κ.κ. Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

   Το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α, που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου, συμβάλει στη διατήρηση της ισορροπίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των νησιών μας, από τις αυξημένες τιμές των αγαθών στη Δωδεκάνησο, λόγω του κόστους των μεταφορικών.

Επίσης συμβάλει στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του μοναδικού προϊόντος, που διαθέτουν τα νησιά μας, του τουριστικού, όπου στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συγκυρίες, περνά μεγάλη κρίση και προσπαθεί εναγωνίως να επιβιώσει.

   Συνεπώς η υλοποίηση της πρότασης των ελεγκτών του Δ.Ν.Τ περί «κατάργησης των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων» στο Φ.Π.Α , που πρακτικά σημαίνει κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α στη Δωδεκάνησο, θα έχει τραγικές συνέπειες, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για το «τουριστικό προϊόν» και :

   α)θ' αποτελέσει ένα άδικο , εισπρακτικού χαρακτήρα, μέτρο, το οποίο θα εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος διαβίωσης,

  β)θα παραβιάσει κατάφωρα την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα νησιωτικότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο.

 γ)θα καταδείξει την αδιαφορία της πολιτείας, για την κοινωνική και εδαφική συνοχή αλλά και για τις μικρές, τοπικές οικονομίες των νησιών μας.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΡΥΛΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΟΥΡΤΟΥΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ,  ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΕΜΠΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΙΑΜΑΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΜΕΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΜΙΧΕΛΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

 ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΑΜΠΙΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΓΡΥΛΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΜΑΥΡΟΥ ΝΟΜΙΚΗ, 

ΚΑΜΠΟΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ,  ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗ ΣΟΥΛΑ, αν και κλήθηκαν νόμιμα.