της Σμαράγδας Μουλιάτη
Παρακάτω συνέντευξη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Δωδεκάνησο κ. Ηλία Καματερό κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Πάτμο.
Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του είπε:
• Αποχαρακτηρίσαμε τις φρυγανικές εκτάσεις από δασικές και με πρόσφατη εγκύκλιο καθορίζεται ο τρόπος διόρθωσης στους δασικούς χάρτες.
• Με τροπολογία κατοχυρώσαμε την συνέχιση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου κατ΄εξαίρεσιν.
• Με τροπολογίες καταφέραμε να επεκταθούν ρυθμίσεις για μικρά νησιά όχι κάτω των 3.100 κατοίκων αλλά και παραπάνω. Ρυθμίσεις που αφορούν την Πάτμο όπως τα ανταποδοτικά των επιχειρήσεων ύδρευσης κ.α.
Και τώρα τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προανήγγειλε η κυβέρνηση για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων θα το διορθώσουμε τουλάχιστον σε 3.500 όπως εξάλλου προβλέπει ο “Κλεισθένης”.
• Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες με επανειλημμένες συσκέψεις και συνεννοήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα της δόμησης στον οικισμό της Χώρας.
• Λειτουργήσαμε την αφαλάτωση.
• Ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας και οι Υπηρεσίες.
• Ρυθμίσαμε το άναρχο καθεστώς των κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους καθώς και της διάθεσης των παραλιών.
Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη




