Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από σήμερα και για 4 μέρες ο Δήμαρχος κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης.
Σκοπός της επίσκεψης όπως αναφέρεται στην εγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής επιτροπής που αναρτήθηκε στη diavgeia είναι η συνάντηση του, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ Βαρθολομαίο.
Η εισήγηση του δημάρχου για την επίσκεψη στον Πατριάρχη έχει ως εξής:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Προς την Δημοτική Επιτροπή για έγκριση μετακίνησής μου στην Κωνσταντινούπολη για την συνάντηση μου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ Βαρθολομαίο.
Σας γνωρίζω ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στις 2-1-2026 με την Γραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου δέχθηκα πρόσκληση για να μεταβώ στην Κωνσταντινούπολη για πραγματοποίηση συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη , στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, η οποία κρίνεται αναγκαία για τη διατήρηση και ενίσχυση των θεσμικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και του Δήμου, λαμβανόμενου υπόψη ότι το νησί υπάγεται στην εκκλησιαστική επικράτεια του Πατριαρχείου.
Σας παρακαλώ για την έγκριση της μετακίνησης μου
Στη διαύγεια επίσης αναγράφεται και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Παρασκευή 09 Ιανουαρίου
• 08:05, αναχώρηση αεροπορικώς από Αθήνα Προς Κωνσταντινούπολη άφιξη στις 10:35.
• Άφιξη στο ξενοδοχείο.
Σάββατο 10 Ιανουαρίου
• Εκκλησιασμός
Κυριακή 11 Ιανουαρίου
• Εκκλησιασμός
• Συνάντηση με Πατριάρχη
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου
• 17:50, αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη άφιξη στις 20:40 στην Αθήνα
Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται εθιμοτυπικά τον Παναγιώτατο. Η πρώτη φορά ήταν στην αρχή της εκλογής του ως δήμαρχος.







