patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΓΡΟΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

senegali

Επέστρεψαν από τη Σενεγάλη, η Σμαράγδα Μπονιάτη, ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου και η Δάφνη Μπέκετ, που παρέστησαν στην επίσημη ένταξη του κόλπου του Γροίκου «Στους ομορφότερους κόλπους του κόσμου».

Στο 7ο παγκόσμιο συνέδριο του club "the most beautiful bays in the world" που έγινε στην Tubacouta sine ? saloum στη Σενεγάλη 22 έως 26 Μαΐου 2011 ολοκληρώθηκε η ένταξη του κόλπου του Γροίκου - Πάτμου με την επίσημη τελετή της απονομής του διπλώματος ένταξης.

Να θυμίσουμε ότι ίδια περίοδο πέρυσι στο Βιετνάμ, Ha Long, είχε γίνει η πρόταση ένταξης.

  Με την   ένταξη   του κόλπου του Γροίκου «στους ομορφότερους κόλπους του κόσμου» μεγάλωσε ο κατάλογος   διακρίσεων του νησιού της Πάτμου. Να θυμίσουμε ότι το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ο οικισμός της Χώρας και το Μοναστήρι, είναι μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το περιοδικό FORBES την κατέταξε πρώτο ειδυλλιακό προορισμό στους 10 της Ευρώπης και ο χρυσόβουλος λόγος του Αλέξιου Α' Κομνηνού, είναι στον κατάλογο παγκόσμιας τεκμηριωμένης κληρονομιάς.

Το δίπλωμα παρέλαβαν η Σμαράγδα Μπονιάτη, ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου και η Δάφνη Μπέκετ   για λογαριασμό του Δήμου Πάτμου.

Το επόμενο 8ο συνέδριο του club, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2012 στο Μποντρούμ της Τουρκίας και στην Πάτμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταξη του κόλπου της Πάτμου αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Νίκου Πουλιού και επιτυχία της ομάδας marketing των DIVINE HOTELS (KOS AKTIS Art Hotel****, KOS HOTEL Junior Suites ****, PATMOS AKTIS Suites & Spa*****).