Το συλλεκτικό τεύχος του Οινοχόου που κυκλοφόρησε με την Καθημερινή 15 Δεκεμβρίου2024 για την 20ετή επέτειο της έκδοσης του, μεταξύ άλλων αναλύει την εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού, των πλούτο των γηγενών ποικιλιών και την ποιότητα που χαρακτηρίζει την εποχή.
Καταγράφει στη "λίστα της εικοσαετίας" 100 ετικέτες κρασιών.
Μεταξύ αυτών, στην ενότητα Τα κρασιά που Θερμαίνουν το χειμώνα παρουσιάζει το Μαυροθήρυκο Πάτοινος Terre d’ Apocalypse του αμπελώνα της Πάτμου Patoinos.
Η πρώτη επίσημη εμφιάλωση όπως γνωρίζομε αλλά και το αναδεικνύει ο ΟΙΝΟΧΟΟΣ έγινε στην Πάτμο το 2016 ακολουθώντας τις αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας.
Και συνεχίζει ο Οινοχόος αναφέροντας για τη ζύμωση, ότι γίνεται με αυτόχθονες ζύμες, απαλό πάτημα με τα πόδια, παραμονή για επτά μήνες με τις οινολάσπες, με αποτέλεσμα ένα αέρινο ερυθρό με μεταλλική επίγευση.
Ο αμπελώνας PATOINOS και τα προϊόντα του κάνει υπερήφανη την Πάτμο και την Ελλάδα.
Ο Έλληνας δημιουργός του Ιωσήφ Ζησιάδης Josef zisiadis έζησε στην Ελβετία υπήρξε υπουργός της χώρας, αγάπησε την Πάτμο, που την επισκεπτόταν τα καλοκαίρια, οραματίστηκε το έργο και το έκανε πραγματικότητα.