patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Το κρασί της Πάτμου Patoinos στο περιοδικό ΟΙΝΟΧΟΟΣ. Τιμή για την Πάτμο η διάκριση του.

 PATOINOS OINOXOOS MAVROTHI

 

 

Το κρασί της Πάτμου στο ελληνικό περιοδικό Οινοχόος στην ενότητα κρασιά που ζεσταίνουν τους χειμώνες σας.

 


Το συλλεκτικό τεύχος του Οινοχόου που κυκλοφόρησε με την Καθημερινή 15 Δεκεμβρίου2024 για την  20ετή επέτειο της  έκδοσης του, μεταξύ άλλων αναλύει  την εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού, των πλούτο των γηγενών ποικιλιών και την ποιότητα που χαρακτηρίζει την εποχή.
Καταγράφει  στη "λίστα της εικοσαετίας"  100 ετικέτες κρασιών.

 

Μεταξύ αυτών, στην  ενότητα Τα κρασιά που Θερμαίνουν το χειμώνα παρουσιάζει το Μαυροθήρυκο  Πάτοινος Terre d’ Apocalypse του αμπελώνα της Πάτμου Patoinos.

 

Η πρώτη επίσημη εμφιάλωση όπως γνωρίζομε αλλά και το αναδεικνύει ο ΟΙΝΟΧΟΟΣ έγινε στην Πάτμο το 2016 ακολουθώντας τις αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας.

Και συνεχίζει ο Οινοχόος αναφέροντας για τη ζύμωση,  ότι γίνεται με αυτόχθονες ζύμες, απαλό πάτημα με τα πόδια, παραμονή για επτά μήνες με τις οινολάσπες, με αποτέλεσμα ένα αέρινο ερυθρό με μεταλλική επίγευση.


Ο αμπελώνας PATOINOS και τα προϊόντα του κάνει υπερήφανη την Πάτμο και την Ελλάδα. 

Ο Έλληνας δημιουργός του Ιωσήφ Ζησιάδης Josef zisiadis έζησε στην Ελβετία υπήρξε υπουργός της χώρας, αγάπησε την Πάτμο, που την επισκεπτόταν τα καλοκαίρια, οραματίστηκε το έργο και το έκανε πραγματικότητα.

patoinos2 oinoxoos 1

patoinos2 oinoxoos 3

 

Σχετικά άρθρα