patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΙΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

PATMIADA NEOjpg

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΠΡΟΣ
1)Πανοσιώτατο αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλο, Καθηγούμενο και Πατριαρχικό Έξαρχο Πάτμου, Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας της Π. Ε. Σ  2) Διεύθυνση και σύλλογος καθηγητών Πατμιαδας Π.Ε.Σ.  3) Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων μαθητων Π.Ε.Σ. 4)Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων και τουριστικών Κατοικιών Πάτμου

Με αφορμή της λήξης μου σαν μέλος της Σχολικής Εφορίας της Πατμιάδας Σχολής, οφείλω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν την άποψή μου ότι, εκτός των προσπαθειών και των αγώνων παλαιών και νέων διευθυντών και καθηγητών, έπρεπε να κινητοποιηθούμε για να γίνει ξανά γνωστό, τι εκπροσωπεί η Πατμιάδα και ποια ήταν η θέση της στην ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας και εκπαίδευσης.

Έτσι, με τις ευχές του Γέροντά μας, πραγματοποιήσαμε μικρές 'κατά δύναμιν' δράσεις προς όφελος της όπως:


Διοργάνωση μικρών απογευματινών συνάξεων με ομιλίες, βίντεο και αναφορές στα δρώμενά των παλιών αποφοίτων και μάλιστα με ικανοποιητική ανταπόκριση στα καλέσματά μας.
Κάτω από την ομπρέλα του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων που υπήρξα μέλλος, και με την στήριξη των μελών και παλιών μαθητών της Σχολής, επανεκδόθηκε το 2017 η Επετηρίδα του συνδέσμου φοιτησάντων ''Άγιος Μακάριος Καλογεράς'' με τίτλο ΄ΠΑΤΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 1947-1997' συμπληρώνοντας το με το ιστορικό βιβλίο ΠΑΤΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ του Μ.Η.Μαλανδράκη που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1911.

 

Αναγκάστηκα για προσωπικούς λόγους να αποσυρθώ από τον Σύλλογο και τη δραστηριότητα του κι ενώ είχα την τιμή να προταθώ μέλος της Σχολικής Εφορίας, και πάλι οι συνθήκες δεν μου άφησαν περιθώριο προσφοράς.

Όμως έχω την χαρά και την ικανοποίηση να παρακολουθώ ότι οι προσπάθειες παλιών και νέων έχουν ευοδωθεί, το νερό ξαναμπαίνει στο αυλάκι , οι μαθητές αυξήθηκαν, η Πολιτεία έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητά της και οι ελπίδες αναπτερώθηκαν. . Κι αν κατάφερα την μικρότερη ώθηση προς το καλό της, αισθάνομαι πως «εξόφλησα» μέρος του χρέους μου σ' αυτήν.
Αν στον υπέρμετρο ζήλο έφερα κάποιους σε δύσκολη θέση, ζητώ συγνώμη.


Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη ,την υπομονή και την συμπαράσταση σε αυτή την όμορφη εμπειρία.

Με εκτίμηση
Πέντε Γιακουμίνα