patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Επιστολή του συλλόγου των Απανταχού Πατμίων «Εμμαν. Ξάνθος ο Φιλικός» στο Δήμο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Ελλάδα 1821-2021

XANTHOS

Ο σύλλογος  των Απανταχού Πατμίων «Εμμαν. Ξάνθος ο Φιλικός»  έστειλε επιστολή υπόμνησης  της  τυπικής υποχρέωσης υποβολής στην «Επιτροπή 2021» εμπεριστατωμένης πρότασης,  στον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο Πάτμου. 

 

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή 

 

Προς τον κ. Δήμαρχο Πάτμου και
Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάτμου

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και αξιότιμοι συμπατριώτες

 

Εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ο Σύλλογός μας έχει την τιμή να σας υπομνήσει την ανάγκη συμμετοχής της Πάτμου στις εκδηλώσεις αυτές, υπενθυμίζοντας τη σημαντική συμβολή Πατμίων αγωνιστών στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Ως γνωστόν, οι Πάτμιοι Εμμανουήλ Ξάνθος, Δημήτριος Θέμελης και ο Θεόφιλος Παγκώστας, Πατριάρχης Αλεξανδρείας, υπήρξαν από τα ιδρυτικά μέλη και συμμετείχαν ενεργά στη Φιλική Εταιρία.

 

Επίσης, οι Πάτμιοι Μ. Πάγκαλος, Εμμανουήλ και Γεώργιος Καλός και Θεόδωρος Ξένος ήταν υπασπιστές του Δημητρίου Υψηλάντη και ως γνωστόν εφοδίαζαν το στρατό του Γ. Καραϊσκάκη, τροφοδοτώντας το πολιορκημένο Μεσολόγγι. Επίσης, ο Ποθητός Νικολαίδης, ιδιοκτήτης της γνωστής οικίας στη Χώρα, ήταν Πάτμιος Φιλικός και αγωνιστής και συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Πάτμου στη Δ’ Εθνοσυνέλευση.

 

Κατόπιν των ανωτέρω στοιχείων, τα οποία τιμούν το νησί και επειδή η πρόταση συμμετοχής προς την «Επιτροπή 2021» που δικαιούνται οι Δήμοι να υποβάλουν για τον τόπο τους, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της επιτροπής κ. Γιάννα Δασκαλάκη- Αγγελοπούλου, λήγει την 30-11-2020.

 

Με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, έχουμε την υποχρέωση να υπομνήσουμε προς το Δήμο την τυπική αυτή υποχρέωση υποβολής στην «Επιτροπή 2021» εμπεριστατωμένης πρότασης συμμετοχής της Πάτμου και των αγωνιστών της στις εκδηλώσεις μέχρι την 30-11-2020, ώστε οι Πάτμιοι αγωνιστές και η Πάτμος να τύχουν της ανάλογης αναγνώρισης και τιμής στις εκδηλώσεις αυτές της πολιτείας, όπως τους αξίζει.

 

Με εκτίμηση

Για το Σύλλογο Απανταχού Πατμίων
«Εμμαν. Ξάνθος ο Φιλικός»

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Θεολόγος Μαυρουδής Μαρία Οικονόμου

 

PATMIOI SYLLOGOS FILIKOI