patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Προς τους συμπατριώτες μας της Πάτμου.

kamaterosΜετά την τιμητική συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, ήθελα να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μας στην Πάτμο για να ζητήσω να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε.

 

Περάσαμε μέσα από τις δυσκολότερες συνθήκες που βρέθηκε κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση.
Όμως έστω και πληγωμένοι, καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018 και με περισσότερη ελευθερία τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε τις δικές μας πολιτικές.


Είχα την ευθύνη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την ναυτιλία και την νησιωτική πολιτική.
Από την πρώτη στιγμή επεξεργαστήκαμε σχέδιο για την νησιωτική πολιτική και παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, ξεκινήσαμε μέτρο – μέτρο να την εφαρμόζουμε με αποκορύφωμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο που μειώνει το κόστος μεταφοράς των νησιωτών, των εμπορευμάτων, και των καυσίμων καλύπτοντας έτσι το μεγάλο μειονέκτημα των νησιών σ΄αυτό το θέμα.
Βελτιώθηκαν οι συνθήκες υγείας, παιδείας, υπηρεσιών.


Τα προβλήματα βέβαια είναι ακόμα μεγάλα και έχουμε ολόκληρο σχέδιο που στηρίζεται στην χωροταξία, την κατηγοριοποίηση των νησιών και την συμπληρωματική μεταξύ τους σχέση και λειτουργία για την ανάπτυξη τους αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του καθενός για μια δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος των νησιωτών.


Ειδικά για το Βόρειο Συγκρότημα ένιωθα πρόσθετη ευθύνη ως ο μοναδικός βουλευτής εκτός Ρόδου και σε συνεργασία μαζί σας πετύχαμε κάποια πράγματα.


• Αποχαρακτηρίσαμε τις φρυγανικές εκτάσεις από δασικές και με πρόσφατη εγκύκλιο καθορίζεται ο τρόπος διόρθωσης στους δασικούς χάρτες.
• Με τροπολογία κατοχυρώσαμε την συνέχιση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου κατ΄ εξαίρεσιν.
• Με τροπολογίες καταφέραμε να επεκταθούν ρυθμίσεις για μικρά νησιά όχι κάτω των 3.100 κατοίκων αλλά και παραπάνω. Ρυθμίσεις που αφορούν την Πάτμο όπως τα ανταποδοτικά των επιχειρήσεων ύδρευσης κ.α.

Και τώρα τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προανήγγειλε η κυβέρνηση για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων θα το διορθώσουμε τουλάχιστον σε 3.500 όπως εξάλλου προβλέπει ο "Κλεισθένης".

• Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες με επανειλημμένες συσκέψεις και συνεννοήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα της δόμησης στον οικισμό της Χώρας.
• Λειτουργήσαμε την αφαλάτωση.
• Ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας και οι Υπηρεσίες.
• Ρυθμίσαμε το άναρχο καθεστώς των κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους καθώς και της διάθεσης των παραλιών.