patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ Δημ. Κρεμαστινός στην Πάτμο

KREMASTINOS PATMOS

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στα Δωδεκάνησα Δημήτρης Κρεμαστινός στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, επισκέφθηκε την Πάτμο το Σάββατο 15 Ιουνίου και μίλησε στις 19.30 στο καφέ "Μαρίνα". 
Ο κ. Κρεμαστινός που συνοδευόταν από την σύζυγό του, έφθασε με ταχύπλοο προερχόμενος από Αγαθονήσι και Λειψούς. Τον υποδέχθηκαν ο πρ. Δήμαρχος Γρηγόρης Καμπόσος και ο Μιχάλης Κωνσταντάς στην μαρίνα, όπου έδεσε το σκάφος.
Η συνάντηση με τους φίλους του ΚΙΝΑΛ έγινε με καθυστέρηση μίας ώρας διότι το ταχύπλοο αντιμετώπισε κακές καιρικές συνθήκες όταν ερχόταν από Αγαθονήσι και μηχανική βλάβη.
Μεταξύ των παρεβρισκομένων και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Λευτέρης  Πέντες.
Τον κ. Κρεμαστινό παρουσίασε ο κ. Γρηγόρης Καμπόσος ως τον αγαπημένο γιατρό και προσωπικό του φίλο αλλά και της Πάτμου, που ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθεια του σε κανέναν. 

Ανέφερε  στον κ. Κρεμαστινό ότι η παράταξη έχει συρρικνωθεί στην Πάτμο και εξέφρασε τη διαφωνία του με την κ. Γεννηματά για το θέμα του κ. Βενιζέλου χαρακτηρίζοντας τη στιγμή ατυχή. Την ίδια ακριβώς διαφωνία όπως και τη διαφωνία τους με την αλλαγή του ονόματος ΠΑΣΟΚ , εξέφρασαν και πολλοί άλλοι .  

Ο κ. Κρεμαστινός απάντησε στην κοινή αυτή ερώτηση : 

Όπως κάθε Πρόεδρος κόμματος είναι υπεύθυνος για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έτσι και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Γεννηματά, έκρινε ότι για το συμφέρον του κόμματος, ενόψει των επικείμενων Εθνικών εκλογών, είναι προτιμότερο να τοποθετήσει τον μέχρι σήμερα Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη στην 1η θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, προφανώς για να προσελκύσει εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που το εγκατέλειψαν και στήριξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όντας απογοητευμένοι, επιθυμούν να επανέλθουν στην μητρική τους εστία.

Αναμφισβήτητα, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Βενιζέλος είχε προφανώς διαφορετική άποψη. Είναι θεμιτό και αποδεκτό να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των στελεχών των δημοκρατικών κομμάτων, ακόμη και στο επίπεδο των Προέδρων τους.

Δεν ετέθη και δεν τίθεται θέμα προσωπικότητας του κ. Βενιζέλου γιατί όλοι γνωρίζουν την προσφορά του.

Σήμερα όμως  κυρίως στην προεκλογική περίοδο χρειάζεται ενότητα και αγώνας, και τα πάντα μπορούν να συζητηθούν μετά τις εκλογές.

 

Ερωτήσεις έγιναν για το ΦΠΑ, που την αύξηση του και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα Δωδεκάνησα χαρακτήρισε έγκλημα,  για την υγεία, την μονάδα αιμοκάθαρσης, τις διακομιδές, το  μεταφορικό ισοδύναμο που χαρακτήρισε  μη ικανοποιητικό και το οποίο κινδυνεύει  όπως είπε να μη καταβάλλεται σε λίγο.  

Για την υγεία γενικότερα παρέπεμψε  στις 10 δεσμεύσεις  του ΚΙΝΑΛ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη  .

 

Αναφέρθηκε στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρόδου, που επί κυβερνήσεως (ΠΑΣΟΚ) είχε εκπονηθεί και πληρωθεί η προμελέτη, και κατηγόρησε την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι  δεν προχώρησε  στην υλοποίηση της  γι’ αυτό και οι Δωδεκανήσιοι πρέπει να πηγαίνουν οικογενειακώς στην Κρήτη.

Πρόσθεσαι δε,  ότι  κατά τη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, καμιά πρόσκληση Καθηγητού δεν έχει γίνει, ούτε κανένας γιατρός από το νοσοκομείο Ρόδου δεν έχει εκπαιδευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ με το οποίο είχε αδελφοποιηθεί. Όμως γενικότερα έχει σταματήσει η αδελφοποίηση του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και του νοσοκομείου Ρόδου, έτσι που καθηγητές διαρκώς να έρχονται στη Ρόδο και να φέρνουν νέες μεθόδους, αλλά και ιατροί δικοί μας να εκπαιδεύονται στο ΑΤΤΙΚΟ σε νέες μεθόδους για όλες τις ειδικότητες προς όφελος των Δωδεκανησίων.