patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Το who is who του υποψήφιου Βουλευτή Στέφανου Δράκου

IMG 0442Το who is who του έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Δράκος, ώστε οι Δωδεκανήσιοι πολίτες να γνωρίζουν ποιον καλούνται να εμπιστευτούν και να στηρίξουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.


Ο Στέφανος Δράκος είναι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο και είναι παντρεμένος με τη Βιβή Σταυριανού. Μαζί έχουν αποκτήσει έναν υιό τον Ιωάννη – Μάξιμο. Η μητέρα του είναι η Μαρία Μαλλιαράκη – Δράκου και ο πατέρας του ο Γιάννης Δράκος.
Ο Στέφανος Δράκος μεγάλωσε στις γειτονιές της Μητρόπολης και της Αγίας Αναστασίας. Πήγε σχολείο στο Καζούλλειο Δημοτικό, στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου και στο 2ο Λύκειο Ρόδου. Από μικρός συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες, ήταν έντονα κοινωνικοποιημένος και μετείχε σε σχολικά συμβούλια, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε η μαθητική κοινότητα. Ήταν ενεργό μέλος του Συστήματος Προσκόπων και συμμετείχε σε πλήθος εθελοντικών δράσεων που είχαν ως απώτερο σκοπό την παροχή συνδρομής στην επίλυση ορισμένων εκ των προβλημάτων που παρουσιάζονταν στην τοπική κοινωνία της Ρόδου.
Διακρίθηκε στο χώρο των θετικών επιστημών και ιδιαίτερα στον τομέα των μαθηματικών. Με την ολοκλήρωση της σχολικής του εκπαίδευσης και επιτυγχάνοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του Πολιτικού Μηχανικού. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές του στον Τομέα της Υπολογιστικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Swansea στην Ουαλία δίπλα στον καθηγητή G. Pande, με αντικείμενο την ανάπτυξη καταστατικών νόμων τεχνητής νοημοσύνης, και στον Τομέα των Οικονομικών Μαθηματικών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του York με αντικείμενο τον σχεδιασμό χρηματοοικονομικών παραγώγων. Με την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής στον χώρο των πεπερασμένων στοιχείων συζευγμένων προβλημάτων, αναγορεύτηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δρ. Πολιτικός Μηχανικός.
Ο Στέφανος Δράκος έχει γράψει πλήθος δημοσιεύσεων σχετικά με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, την τεχνητή νοημοσύνη, τη διάνοιξη σηράγγων σε αστικό περιβάλλον και την προσομοίωση γεωτεχνικών προβλημάτων με μη γραμμική συμπεριφορά. Υπήρξε κριτής στο επιστημονικό περιοδικό Computer & Geotechnics και συνδιοργανωτής των τριών παγκόσμιων συνεδρίων Computational Geomechanics στη Νότια Γαλλία, στην Κροατία και στην Πολωνία. Τα τελευταία έτη το ερευνητικό του έργο έχει επικεντρωθεί στην μελέτη προβλημάτων τυχαιότητας και στις μεθόδους ποσοτικοποίησης της αβεβαιότητας.
Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 1992 με τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ. Το 1998 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων της Βόρειο Ανατολικής Αγγλίας, το 2006 εκλέχτηκε με την παράταξη της Ν.Δ. Γραμματέας της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου και το 2009 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου. Το 2010 έλαβε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όπου τελικά και εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου, ενώ το 2013 ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.
Στις 18 Μαΐου 2014, συμμετείχε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα». Ο λαός της Ρόδου τον τίμησε με την ψήφο του και τον κατέταξε στην πρώτη θέση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων Εκλογικής Περιφέρειας Ρόδου. Σήμερα μετέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, ενώ είναι και υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από την τιμή που του έκανε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου.