patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

«ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» στους Λειψούς με μουσικοχορευτική παράσταση.

MomoyeroiΤην Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 09.00 μ.μ. στους γειτονικούς μας Λειψούς το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ», θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση


«Οι Γερμανοί μας κυνηγούν....194-014»
Η παράσταση είναι συνέχεια των παραστάσεων του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» προηγούμενων ετών στο Δήμο Λειψών :
"Λιμάνια .....κοιτίδες του ελληνικού πολιτισμού"
"Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος"
"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"
"Η θάλασσα που μας Ενώνει"
"Ελλήνων Οδύσσεια"
"Από την Άλωση της Πόλης .....στην Άλωση του Ελληνισμού".

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Οι Γερμανοί μας κυνηγούν....1944-2014»
Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή στην πορεία των Γερμανών σε μέρη όπου έζησαν και ζουν Έλληνες καις τις διαχρονικές ευθύνες τους για την καταστροφή του Ελληνισμού. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τη συμμετοχή τους στην καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
Τα χορευτικά τμήματα του Σωματείου μας θα αποδώσουν χορούς από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού που υπέστησαν τα γερμανικά δεινά, αναδεικνύοντας το αδούλωτο ελληνικό πνεύμα και τη συνειδητή επιλογή διατήρησης της ελληνικής ταυτότητας, των αλληλοσπαραγμών (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και της παγκόσμιας οικονομικής εκμετάλλευσης από τις επιτήδειες αγορές.
Ιδιαίτερη νότα στην παράσταση θα δώσουν ο γνωστός ρεμπέτης Γιάννης Λεμπέσης με την ορχήστρα του, καθώς και Κρητικοί και Πόντιοι μουσική, αποδίδοντας ποντιακά δίστιχα και μαντινάδες κατοχής.