patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Άγριο Έγκλημα στην Πάτμο

ELENH KOTOPOYLOY

Πάγωσε το νησί της Πάτμου από το άγριο έγκλημα που διεπράχθη με θύμα την Ελένη Κοντοπούλου από την Θεσσαλονίκη και το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι σεξουαλικό. Η Ελένη Κοντοπούλου ετών 52 βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της το οποίο βρισκόταν σε απομακρυσμένη περιοχή μακριά από τον οικισμό της Σκάλας και απέναντι από την Χώρα, στην τοποθεσία άγιος Βλάσης, σε μια λίμνη αίματος, με τα χέρια στο πρόσωπο γεμάτη μώλωπες και γυμνή. Τα ρούχα της ήταν σκισμένα και σκορπισμένα.

 

Η Ελένη Κοντοπούλου βρέθηκε από τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας στο κατάστημα της οποίας εργαζόταν και η οποία ανησυχώντας που άργησε να πάει στη δουλειά της και δε απαντούσε στις τηλεφωνικές της κλήσεις, τον έστειλε να πάει να δει τι συμβαίνει .

Ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας βρήκε την πόρτα μισάνοιχτη και από τη χαραμάδα είδε την Ελένη Κοντοπούλου πεσμένη στο πάτωμα αιμόφυρτη. Αμέσως ειδοποίησε το Αστυνομικό τμήμα Πάτμου. Οι αστυνομικοί που έφθασαν επί τόπου, λίγα λεπτά αργότερα, διαπίστωσαν ότι η άτυχη γυναίκα ήταν νεκρή. Οι αστυνομικές αρχές της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου με εντολή του αστυνομικού διευθυντή κ. Αριστείδη Καρτάνου, έστειλαν ομάδα ανώτερων αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή κ. Ναπολέοντα Βλάση για να βοηθήσουν στις έρευνες.

 

Για την άγρια δολοφονία ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Κω που έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να συνεχίσουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ενώ διέταξε να μεταβεί στην Πάτμο και αρμόδιος ιατροδικαστής. Ήδη στις εννέα η ώρα το βράδι ήρθαν στο νησί μας ο ιατροδικαστής από Ρόδο και η υπηρεσία σήμανσης από Ρόδο και Κω. Η Ελένη Κοντοπούλου, είχε τρία παιδιά 20 , 26 και 27 ετών αντίστοιχα,  ήταν διαζευγμένη εδώ και πολλά χρόνια. Αρχικά όταν ήρθε στην Πάτμο από την Θεσσαλονίκη είχε ένα δικό της μαγαζί, το οποίο έκλεισε αργότερα. Αγόρασε το μικρό σπιτάκι το οποίο ήταν εκτός οικισμού και για να πάει μέχρι εκεί έπρεπε να διανύσει ένα μονοπάτι σκοτεινό ενός χιλιομέτρου .

 

Η Ελένη και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ήταν μαζί το προηγούμενο βράδι μέχρι τις μία και είκοσι. Σύμφωνα με μαρτυρίες η Ελένη τον τελευταίο καιρό είχε βρει σημάδια που έδειχναν ότι κάποιος πήγαινε στο σπίτι της γιατί είχε βρει την κεραία της τηλεόρασης κομματιασμένη, πράγματα της να έχουν μετακινηθεί αλλά δεν το κατήγγειλε στην αστυνομία.

 

Στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος είχε εκμυστηρευτεί την προηγούμενη μέρα ότι είχε δει όνειρο να καίγεται το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες λεπτομέρειες για το έγκλημα θα έχουμε μετά την γνωμάτευση του ιατροδικαστή. Οι ανακρίσεις και οι έρευνες συνεχίζονται από την ομάδα ανώτερων αξιωματικών με επικεφαλής τον Α΄ υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Ναπολέοντα Βλάση, οι οποίοι θα παραμείνουν στο νησί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να διαλευκανθεί το έγκλημα.

 

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η ευθύνη της μεταφοράς του πτώματος από το σπίτι που έγινε το έγκλημα, που βρίσκεται σε ερημική περιοχή και δεν έχει πρόσβαση σε αυτοκίνητο, ανατέθηκε από το Α.Τ.Πάτμου στο διασωστικό σώμα Πάτμου, και οι διασώστες Σώζων Βοριάς και Θεολόγος Κορώνης αφού έκαναν όλες τις διαδικασίες, το μετέφεραν μέχρι το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί σε ειδικό εγκληματολογικό εργαστήριο όπου και εξετάζεται από ιατροδικαστή.