patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Στηρίζομε τα έργα που εκτελούνται στο νησί της Πάτμου, αρκεί να γίνονται με σεβασμό τόσο στο δομημένο όσο και στο φυσικό-ιστορικό περιβάλλον.

3204

Προς την εφημερίδα Aegeantimes

 

Σε απάντηση της από 9-7-03 καταγγελίας του Δημάρχου Πάτμου κ. Καμπόσου στο φύλλο της Εφημερίδας σας που αφορούσε στο έργο ύδρευσης της Χώρας Πάτμου σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

 

Στην Υπηρεσία μας με αρ. πρωτ. 2958/6-7-99 υπεβλήθη μελέτη με θέμα υποβολή στοιχείων της Μελέτης Προέγκρισης Χωροθέτησης του έργου ‘’Αξιοποίηση Λιμνοδεξαμενής Νήσου Πάτμου’’ με χάρτη της ευρύτερης περιοχής και σχέδιο με τη γενική διάταξη του έργου από ιδιώτες μελετητές μέσω του Υπουργείου Γεωργίας.Η Εφορεία μας με το αρ. 2958/15-11-99 έγγραφο της ζήτησε από τους μελετητές να της υποβληθεί πλήρης μελέτη. Έκτοτε για το θέμα υπάρχει πλήρης σιωπή μέχρι το Φεβρουάριο του 2003, όταν η μονάδα Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης μας ζήτησε τηλεφωνικά να πληροφορηθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Η Υπηρεσία μας για δεύτερη φορά με το αρ. 982/20-2-03 έγγραφο ζήτησε από το Υπουργείο Γεωργίας να υποβληθεί πλήρης μελέτη. Η μελέτη υπεβλήθη στην υπηρεσία μας με αρ. πρωτ. 916/25-2-03. επακολούθησε αυτοψία από κλιμάκιο της Υπηρεσίας και σε συζήτηση στο Δημαρχείο της Πάτμου παρόντος του Δημάρχου αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού του Υπουργείου Γεωργίας τροποποίηση ενός μικρού τμήματος συγκριτικά για να αποφευχθεί η διέλευση μέσα από την αδόμητη ζώνη της κλίτος και του παλιού καλντεριμιού με το αρ. 916/9-6-03 έγγραφο μας.

 

Όσον αφορά στο δεύτερο μέρος της καταγγελίας που έχει σχέση με την τοποθέτηση υπόγειων τηλεφωνικών καλωδίων στη Χώρα Πάτμου έχει δοθεί η έγκριση με την αρ. 19/2-1-01 Απόφαση της Εφορείας και είναι ενισχυτική παλαιότερης λόγω της μεγάλης αύξησης των τηλεφωνικών συνδέσεων.Ο Δήμαρχος είναι ενήμερος για όλες αυτές τις ενέργειες και προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας πληροφορούμε ότι όλα τα έργα που εκτελούνται στο νησί έχουν την υποστήριξη της Υπηρεσίας μας αρκεί να γίνονται με σεβασμό τόσο στο δομημένο όσο και στο φυσικό-ιστορικό περιβάλλον.

 

Η διευθύντρια Μαρία Μιχαηλίδου