patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Αθλητικά έργα διέγραψαν στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

 

STIVOSΤο παρατηρητήριο της Οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ άρθρο. 4 ν.4111/2013 απέστειλε στο Δήμο την έκθεση του με την οποία γνωστοποιεί ότι ύστερα από ελέγχους που διενήργησε, διαπίστωσε αποκλίσεις σε ποσό και ποσοστό στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Πάτμου για το 1ο Εξάμηνο του 2013.
Η απόκλιση αρνητικού χαρακτήρα για το 1ο εξάμηνο παρουσιάζεται υψηλότερη του 10% σε σχέση με τα έσοδα και η αναμόρφωση ύψους 322.000 ευρώ καθίσταται επιβεβλημένη.
Για τον παραπάνω λόγο έγινε η σχετική αναμόρφωση η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2013.

 

Σε αυτή την αναμόρφωση μας έκανε εντύπωση ότι μεταξύ των διαγραφέντων έργων ήταν ΑΘΛΗΤΙΚΑ απαραίτητα για τους νέους, έργα για την αναβάθμιση του τουρισμού και έργα δημόσια υγείας.
Διεγράφη το έργο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΚΑΛΑΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΣΚΑΛΑΣ) ποσού 25.000 ευρώ.
Το έργο αυτό είναι απαραίτητο που θα έπρεπε να είχαν εκτελέσει ώστε να συνεχιστεί η δραστηριοποίηση των νέων στον κλασικό αθλητισμό.
Ο Δήμος είχε υποσχεθεί να εκτελέσει το έργο για τα περσινά Ξάνθεια αλλά τελικά δεν εκτελέστηκε.

 

Διεγράφη το έργο ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 στον Κάμπο ποσού 5.000,00

 

Διέγραψαν τις 15.000,00 για την επισκευή του τουριστικού γραφείου. Το ίδιο έκαναν και το 2012 .

Τα είχαν προϋπολογίσει και τα έκαναν άλλα πράγματα.

 

Διέγραψαν την πίστωση 5.000,00 για την Κατασκευή Αφοδευτηρίων στον Κάμπο.  Το ίδιο έργο το 2012 το είχαν προϋπολογίσει με 20.000 και δεν το έκαναν. Το προϋπολόγισαν το 2013 με λιγότερα λεφτά (5000) και με την αναμόρφωση διέγραψαν την πίστωση.

 

Στην αναμόρφωση όμως πρόσθεσαν νέες πιστώσεις όπως  την μελέτη αποκατάστασης των ελαττωμάτων του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου την οποία επικροτούμε μεν αλλά κρίνουμε ότι το ποσόν των 4.800,00 ανεπαρκές.

 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε όσα ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση για το θέμα από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σκεμπέ:

«Η περιφέρεια μας έδωσε κάποιες προδιαγραφές για τα προβλήματα του χλοοτάπητα του μεγάλου γηπέδου. Η διαδικασία είναι η εξής: εμείς ξεκινάμε μελέτη, συντάσσεται η μελέτη, πραγματοποιούμε το έργο με έξοδα του δήμου και καταλογίζουμε εις βάρος του αναδόχου που είχε πάρει το έργο αρχικά. Δεν έχει καλυφθεί. Έχει κανονίσει η επιτροπή της περιφέρειας, δεν του χρωστάμε τόσα πολλά, δεν είναι τόσα όσα θα είναι η αντικατάσταση, βέβαια δεν μπορεί να προβλεφτεί το ποσό της αντικατάστασης γιατί πρέπει να γίνει μελέτη. Δόθηκαν οι προδιαγραφές για τη μελέτη από την περιφέρεια, εμείς θα κάνουμε τη μελέτη η οποία θα μας οδηγήσει στο τι ποσό θα χρειαστεί. Όλα θα καταλογιστούν σε αυτόν».

 

Να υπογραμμίσουμε,   ότι το 2012 είχαν προϋπολογίσει 9.000, 00 για τη μελέτη νομιμοποίησης της αθλητικής εγκατάστασης του δημοτικού γηπέδου Πάτμου αλλά δεν αξιοποίησαν το ποσόν για αυτό. Το προυπολόγισαν και το 2013.     Είδατε όμως να γίνεται;  Όχι βέβαια. Και σε σχετική ερώτηση μας στον κ. αντιδήμαρχο, καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται να γίνει.


Για τις παραπάνω διαγραφές ρωτήσαμε τον δήμαρχο κ. Στόικο και μας είπε ότι "δεν έγιναν το 2013 γιατί δεν είχαν μηχανικό και ότι θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2014".

 

Την ώρα που διαγράφονται τα έργα που αφορούν τη νεολαία, μένουν άθικτα τα τσιμέντινα ρουσφέτια, για τα οποία πρόλαβαν να κάνουν μελέτη και τα οποία θα δημοπρατήσουν πολύ σύντομα και βάζουν νέες πιστώσεις.