patmosweb330

elin330

aegeanlab

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Ιερός Νιπτήρας.

NIPTHRAS2

Ο Ιερός Νιπτήρας τελέστηκε και φέτος με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη και παρά τις αντίθετες προβλέψεις τον παρακολούθησε πολύς κόσμος, κυρίως επισκέπτες που ήρθαν απ όλη την Ελλάδα, με τα πλοία της γραμμής.

Σύμμαχος της τελετής ήταν ο καλός καιρός.

Την τελετή παρακολούθησαν ο υφυπουργός Τουρισμού και αθλητισμού κ. Γιώργος Νικιτιάδης, ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης οι βουλευτές του νομού μας Νίκος Ζωίδης του ΠΑΣΟΚ, Μίκα Ιατρίδη της Ν.Δ. και υποψήφια με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», Γιώργος Κασσάρας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με την «Κοινωνική Συμφωνία», ο πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, οι υποψήφιοι με τη Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης, Βασίλης Χρύσης , Παντελής Μαραβέλιας, η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ περιφ. Σύμβουλος κ. Ελευθερία Φτακλάκη, ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της Αστυνομίας Πάτμου, ο λιμενάρχης κ.α.

Ακολούθησε δεξίωση στην αρχαία τράπεζα της Ιεράς Μονής και καφέδισμα στο Ηγουμενείο.

Για πρώτη φορά φέτος την τελετή περιφρούρησαν εκτός από τα αστυνομικά όργανα και τα  τρία άτομα ασφάλεια (security) της Ιεράς Μονής που προσλαμβάνεται εποχιακά αυτή την περίοδο. Ίσως γιατί υπήρξε έντονη φημολογία για γιαουρτώματα ιερέων, τα οποία όμως τελικά δεν έγιναν.