patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ο Νίκος Πουλιού για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

POULIOU-NIKOSthumb130_130ην Παρασκευή το βράδυ ο κ. Πουλιού Νίκος, πολιτευτής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ που ως κεντρικό της θέμα είχε τον Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Πουλιού επισήμανε ότι ο οργανισμός σχεδιάστηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιφέρειας, που επιβάλλουν διαφορετικές πολιτικές τοπικής ανάπτυξης. Η κινητοποίηση θα πρέπει να είναι αυστηρή και έντονη, ειδάλλως θα επέλθει η απομόνωση και ο μαρασμός στα νησιά μας. Αν δεν επιμεριστούν ισάξια οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες της νέας περιφέρειας, τότε κανένας αναπτυξιακός στόχος δεν θα επιτευχθεί, και αυτό γιατί αντί να διευκολύνετε η ζωή του νησιώτη, περιπλέκεται, εφόσον η υπογραφή των εγγράφων θα γίνεται στη Σύρο. Τις απόψεις του και τις προτάσεις του, θα τις καταθέσει και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου με το ίδιο θέμα.

            Το Σαββάτο, στο πλαίσιο των περιοδειών του στο νησί της Ρόδου, επισκέφτηκε τους Δήμους Αρχαγγέλου, Ιαλυσού και Λινδίων, όπου είχε μια σειρά από συναντήσεις με τοπικά στελέχη της Ν.Δ. Την Κυριακή περιόδευσε στα χωριά της Νότιας Ρόδου και συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες του Δήμου. Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα και να ανταλλάξει απόψεις για την νέα εποχή που ανοίγεται με την εφαρμογή του Καλλικράτη από την 01/01/2011. Ο κ. Πουλιού θα αναχωρήσει από τη Ρόδο την Τρίτη για το Βόρειο συγκρότημα, όπου και θα έχει μια σειρά από επαφές με τοπικούς παράγοντες και στελέχη της Ν.Δ.. Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με επισκέψεις στα χωριά της Κω.