patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

20160420 103624Εποικοδομητική και με πλήρη ατζέντα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, σε συνέχεια των επαφών και συνεργασιών που ανέπτυξε ο φορέας τον προηγούμενο χρόνο με εξειδικευμένους τουριστικούς παράγοντες της Τουρκίας για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από τη γείτονα χώρα.

Το πλαίσιο αυτό της ενδυνάμωσης της συνεργασίας και της προβολής της Δωδεκανήσου στην Τουρκία είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κος Νίκος Παπασταματίου, με 16 μεγάλους τουριστικούς πράκτορες από την γείτονα χώρα που βρίσκονται στο νησί μας.

Η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και ταξιδευτών προς τη Δωδεκάνησο και κατ’ επέκταση η περαιτέρω ανάπτυξη και η εξέλιξη της τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας αποτελούν άμεσους σκοπούς για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το οποίο υλοποιεί στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων και προβολής των νησιών μας προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση / ρεύμα , αλλά και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες, με όφελος για τις τοπικές μας επιχειρήσεις.

Ο κος Παπασταματίου τόνισε, ότι «μπορούμε και θα κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά. Με πραγματικό όφελος, για τις επιχειρήσεις και τον τόπο μας. Την επιχειρηματική συνεργασία και τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μόνο θετικά μπορεί κάποιος να την αντιληφθεί.»

Οι τουριστικοί πράκτορες από την Τουρκία, εξοικειωμένοι και γνώστες της κουλτούρας και παράδοσης μας, απόλαυσαν τοπικές γεύσεις και εδέσματα που τους προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ επιστρέφοντας στην πατρίδα τους θα έχουν μαζί τους και τοπικά προϊόντα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Για ακόμη μία φορά το σύνολο των Τούρκων τουριστικών παραγόντων που συμμετείχαν στην συνάντηση, υπογράμμισε το υψηλό ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών, για τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο, που αποτελούν αγαπημένους προορισμούς και σημαντικά κριτήρια για την επιλογή και την οργάνωση του ταξιδίου τους.