patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Το καλοκαίρι οι Αρκιοί θα υδρεύονται από αφαλάτωση .

 

 

grigoris_kommenos

Ικανοποιημένος  δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος από την πορεία του έργου της αφαλάτωσης στους Αρκιούς γιατί  η αφαλάτωση είναι ένα έργο που  θα λύσει το πρόβλημα υδροδότησης τους

Αυτό προέκυψε μετά την επίσκεψη στους Αρκιούς  την  Κυριακή 22 Απριλίου του μόνιμου υπαλλήλου της Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με βαθμό Β΄Κλάδου ΠΕ4 Γεωτεχνικών Ευάγγελος Τσιφτσής και του   εκπροσώπου της εταιρείας ΚΑΛΙΝΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ εργολάβου  του έργου κατασκευής αφαλάτωσης του νησιού, για να βρουν τον χώρο εγκατάστασης της.

Αφού ερεύνησαν κατέληξαν σε χώρο που είναι δίπλα στο ελικοδρόμιο ως  καταλληλότερος για την εγκατάσταση της.

Όπως μας είπε ο κ. δήμαρχος η επόμενη κίνηση θα είναι η μεταφορά και η εγκατάσταση των μηχανημάτων της αφαλάτωσης. Σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου πρόκειται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει σε δύο περίπου μήνες.

Τέλος, ο κ. δήμαρχος μας είπε ότι επειδή όμως παραμένει το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής Γλύπαπα, προκειμένου να    διευκολύνει, θα μεταφέρει νερό από την αφαλάτωση έως την περιοχή με σωλήνες.  Όσο αφορά την εκπαίδευση προσωπικού για τη λειτουργία της και την πρόσληψη του,  που είναι στη συμφωνία,  θα πληρώνει η Γ. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ιδιώτες για τη λειτουργία της μονάδας, όπως γίνεται με τη λειτουργία του φράγματος.

Να θυμίσουμε,  ότι η ΚΑΛΙΝΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ είχε αναδειχθεί ανάδοχος του έργου της αφαλάτωσης προσφέροντας την τιμή των 58.340,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ, της δαπάνης μεταφοράς, εγκατάστασης και δοκιμαστικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού που θα υποδείξει γι αυτό το σκοπό ο Δήμος Πάτμου.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος άλλες δύο εταιρείες, από τις οποίες η προσφορά της μία απορρίφθηκε, ενώ η δεύτερη έδωσε τιμή 59.392,00 ευρώ. Υπόλογος διαχειριστής των πιστώσεων για την δαπάνη προμήθειας της μονάδας αφαλάτωσης ορίστηκε ο μόνιμος υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με βαθμό Β΄Κλάδου ΠΕ4 Γεωτεχνικών Ευάγγελος Τσιφτσής.