patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Οι κόρες του πλανητάρχη χωρίς τον παππού και τη γιαγιά στην Ιερά Μονή Πάτμου

BOUSH KORES

Η πολυτελής θαλαμηγός της οικογένειας Λάτση έφθασε το πρωί της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2004  στην Πάτμο και άραξε αράδα, συνοδευόμενη από κανονιοφόρο, η οποία προστάτευε τους υψηλούς επιβαίνοντες της θαλαμηγού, που δεν ήταν άλλοι από τον τέως πρόεδρο των Ηνωμένων πολιτειών Τζορτζ Μπους τη σύζυγος του Μπάρμπαρα, και τις δίδυμες εγγονές του Τζένα και Μπάρμπαρα, κόρες του πλανητάρχη.

 

Στην παρέα του τέως προέδρου από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ και η σύζυγό του, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Αλεξ Σπανός και η σύζυγός του Φαίη, καθώς και η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του τένις Κρις Εβερτ.

Ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών Τζορτζ Μπους και οι εγγονές του με τη συνοδεία ανδρών του FBI βγήκαν από τη θαλαμηγό το μεσημεράκι και έκαναν τζόκιν σε μονοπάτι Γροίκου Χώρας .

 

Το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να επισκεφθούν το Ιερό Σπήλαιο και το Μοναστήρι . Και ενώ περιμέναμε τον τέως πρόεδρο Τζορτζ Μπους και την παρέα του, η απογοήτευση μας ήταν μεγάλη όταν το επισκέφθηκαν μόνο οι εγγονές του, ενώ ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους και η σύζυγος του Μπάρμπαρα δήλωσαν κουρασμένοι και παρέμειναν στην πολυτελή θαλαμηγό.

  

Οι δύο εγγονές του και κόρες του πλανητάρχη Τζένα και Μπάρμπαρα, μετά το προσκύνημα στο Ι.Σπήλαιο και με τη συνοδεία τριάντα περίπου ατόμων οι οποίοι μας ήταν άγνωστοι, μεταξύ αυτών και η προσωπική τους φρουρά, έφθασαν γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα στην Ιερά Μονή Πάτμου και αφού προσκύνησαν στο Καθολικό, ξεναγήθηκαν στο σκευοφυλάκιο και τη βιβλιοθήκη.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον καθηγούμενο Πάτμου αρχ. Αντίπα ό οποίος βέβαια τις περίμενε μαζί με τον παππού τους και τη γιαγιά τους αλλά προς μεγάλη απογοήτευση του υποδέχθηκε μόνο τις εγγονές και τα τριάντα άτομα πολλά από τα οποία ανήκαν στην οικογένεια, όπως μας είπαν από την ασφάλεια τους.

 

Οι κόρες του προέδρου είναι συμπαθέστατες. Ο καθηγούμενος τους χάρισε από ένα κομποσκοίνι και διάφορα αναμνηστικά της Πάτμου και της Μονής. Στον παππού τους Τζορτζ Μπους, έστειλε δώρο το αντίγραφο του πορφυρού κώδικα με ιδιόχειρο σημείωμα. Επακολούθησε κέρασμα με τοπικά γλυκά. Μεταξύ της ασφάλειας τους ήταν και μια γυναίκα Ελληνίδα η οποία όταν αντελήφθη την κάμερα, μας είπε ότι δεν θέλει να φωτογραφίσουμε τις κόρες του πλανητάρχη.

 

Εμείς βέβαια τις είχαμε ήδη φωτογραφίσει. Είστε δημοσιογράφος μας είπε και θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι κόρες του προέδρου δεν φωτογραφίζονται. Της απαντήσαμε πως δεν το γνωρίζουμε και πως παρόλα αυτά εμείς τις έχουμε δει στην τηλεόραση αλλά και αλλού. Μας απάντησε πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τότε της είπαμε ότι πιστεύουμε πως είναι πολύ κολακευτικό οι πολύ συμπαθητικές κόρες του προέδρου να φωτογραφίζονται στην Ιερά Μονή Πάτμου στο κέντρο αυτό της Ορθοδοξίας όπως το ίδιο κολακευτικό θα είναι και για τον πατέρα τους.

 

Τότε μας απάντησε:Αν ήταν εδώ ο παππούς τους θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

 

Καταλάβαμε πως είχανε ευθύνη να τις προστατέψουνε, γι αυτό και διακόψαμε τις φωτογραφίσεις. Εκ μέρους της ασφάλειας είδαμε μια νευρικότητα κοιτάζοντας το ρολόι και λέγοντας συνέχεια πρέπει να φύγουμε.

 

Όταν η Τζένα και η Μπάρμπαρα σηκώθηκαν να αποχαιρετήσουν τον καθηγούμενο ήθελαν να φωτογραφηθού μαζί του. Με το ζόρι δέχτηκε αυτή τη φωτογράφηση η ασφάλεια τους, λέγοντας μας να μη κυκλοφορήσει στον τύπο.