Φωτό: (Θεολόγος Κορώνης) Τα φουσκωτά της Ομάδας Αιγαίου μπαίνουν στο λιμάνι της Πάτμου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Θα θέλαμε μέσω της εφημερίδας σας, να ευχαριστήσουμε θερμά την ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (ιατρούς και μέλη) για την επίσκεψή τους για άλλη μία φορά στο νησί μας 14 ? 15 Μαΐου 2012 και την ανεκτίμητη προσφορά τους σε ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες που βοηθούν στην βελτίωση της υγείας των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιώτικων περιοχών.
Θα τονίσουμε εκ νέου την ευγενική και πάντα ανιδιοτελή προσφορά των ιατρών αλλά και όλων των συνεργατών και μελών της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ οι οποίοι με την ενεργότατη και ακούραστη συμμετοχή τους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων στους κατοίκους της Πάτμου.
Συγκεκριμένα:
- Εξετάστηκαν 958 κάτοικοι στο Κ.Υ. Πάτμου αλλά και παιδιά στα σχολεία του νησιού μας
- Έγιναν 206 αιμοληψίες εκ των οποίων οι 42 ήταν από κατάκοιτους ασθενείς.
- Παθολόγος και σε κάποιες περιπτώσεις Καρδιολόγος επισκέφτηκε 40 κατάκοιτους και αδύναμους ασθενείς.
Τους ευχαριστούμε επίσης και για την προσφορά τους σε ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Πάτμου στο οποίο δυστυχώς στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε δεν του χορηγείται απαραίτητο υλικό από το Υπουργείο Υγείας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμάς για την συνεχή δωρεά παιδαγωγικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού υλικού στα σχολεία μας καθώς και είδη ρουχισμού σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους.
Ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, σθένος και ποιότητα την πολύχρονη και ακατάπαυστη προσφορά τους προς τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.
Τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, να είναι πάντα καλά και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Καλά ταξίδια και σας ευχαριστούμε θερμά ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Καλή αντάμωση !!!
Επίσης ευχαριστούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, τον Σύλλογο Γυναικών Πάτμου «Η Σπίθα» και τον Σύλλογο Γυναικών «Η Πατινιώτισσα»
που αγκαλιάζουν πάντα τέτοιες δραστηριότητες και συνδράμουν εθελοντικά με την προσωπική τους ακούραστη συμμετοχή στην φιλοξενία της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ στο Κ.Υ. Πάτμου. Προσφέρουν δε από το πενιχρό εισόδημα των ταμείων τους εδέσματα για το προσωπικό του Κ.Υγείας και τους εθελοντές της Ομάδας αυτής.
Θερμές ευχαριστίες και στους ιδιώτες και επαγγελματίες που έκαναν δωρεά την χρήση τριών οχημάτων για την μεταφορά των μελών της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, την προσφορά εδεσμάτων, νερού, χυμών και αναψυκτικών.
Τέλος ευχαριστούμε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου που εργάστηκε όπως κάθε χρόνο εθελοντικά και πέραν του ωραρίου του για την διοργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του διημέρου αυτού σε διάφορους τομείς, όπως στην μεταφορά των ιατρών στις κατοικίες ασθενών είτε για εξέταση είτε για αιμοληψία, βοήθεια και εξυπηρέτηση επισκεπτών / ασθενών στο χώρο του Κέντρου Υγείας αλλά και των ιατρών και λοιπών μελών της Ομάδας Αιγαίου.
Λυπούμεθα που η εθελοντική εργασία και προσφορά όλων των ανωτέρω Συλλόγων και εργαζομένων του Κ.Υ. Πάτμου δεν έτυχε της ανάλογης μεταχείρισης και μέλη τους δεν εκλήθησαν στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πάτμου προς τιμήν της Ομάδας Αιγαίου με την οποία μάλιστα έχουν αποκτηθεί σχέσης γνωριμίας αφού υπάρχει συνεργασία τόσων χρόνων.
Σημειώνουμε ότι και τα μέλη της Ομάδας αυτής εξέφρασαν την επιθυμία ότι η βραδιά αυτή θα έπρεπε να ήταν ανάμεσα σε γνώριμους συνεργάτες της διοργάνωσης αυτής.
Ευχαριστούμε και τους κατοίκους του νησιού μας για την υπομονή που έδειξαν στην πολύωρη αναμονή τους για να εξεταστούν καθώς και στην παραχώρηση της θέσης σε περιπτώσεις υπέργηρων, αδυνάμων και με προβλήματα ασθενών.
Ζητούμε συγγνώμη για όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν και τυχόν λάθη ή παραλείψεις.
Να είστε όλοι καλά.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάτμου
Μπλούκας Σεραφείμ