patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ANAKOINΩΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΤΜΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ανακοινωθέν

 

Την 6η Νοεμβρίου, ο Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, Αρχιμανδρίτης κ. Αντίπας, συνοδευόμενος από τους Ιερομονάχους π. Πρόχορο και π. Συμεών, μέλη της γεροντικής συνάξεως, μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη.  Το πρωί της επομένης ημέρας, υπέβαλαν τα σέβη τους στην Α.Θ Παναγιότητα και τις υιικές τους προσρήσεις για τη συμπλήρωση είκοσι ετών αγωνιστικής Πατριαρχίας.

Εν συνεχεία, συναντήθηκαν με την Επιτροπή επί των Εξωτερικών Ιδρυμάτων του Θρόνου, όπου έθεσαν τα απασχολούντα θέματα της Ιεράς Μονής.

Υπήρξε αγαστή συνεργασία. Κατόπιν παρακάθισαν σε γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος και οι πατέρες, συνόδευσαν τον Παναγιότατο στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών της Στένης όπου χοροστάτησε ο Παναγιότατος.

Κατά το τέλος του εσπερινού ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως, κος Ειρηναίος προσφώνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Παναγιότατος αντιφώνησε αφηγούμενος ότι η πρώτη του χοροστασία ως Πατριάρχου προ είκοσι ετών ήταν σε αυτήν ακριβώς την εκκλησία, και εξήγησε στο εκκλησίασμα την ιστορική και νομοκανονική υπόσταση της Ιεράς Μονής της Πατριαρχικής Εξαρχίας και του θεσμού του Ηγουμένου και Εξάρχου.

Κατά την εορτή των Ταξιαρχών, η εκ Πάτμου αντιπροσωπία εκκλησιάστηκε στον περικαλλή Ναό των Ταξιαρχών του Μεγάλου Ρεύματος όπου χοροστάτησε και λειτούργησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως, κ. Ειρηναίος και έλαβε μέρος ο π. Πρόχορος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, δόθηκε δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού στην οποία ο Άγιος Καθηγούμενος μίλησε για τον αόρατο κόσμο και την εορτή των Αρχαγγέλων. Έκλεισε τη δεξίωση ο αξιόλογος Πρόεδρος των μειονοτήτων, κος Λάκης Βίγκας.

Επέστρεψαν στο ιστορικό Φανάρι, όπου έλαβαν την ευλογία του Παναγιότατου και την επομένη, 9 Νοεμβρίου, ανεχώρησαν με προορισμό την Αθήνα.

Εκ της Ιεράς Μονής

9 Νοεμβρίου 2011