patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές για τα δέκα στρέμματα!

 

Τύμπανα πολέμου ηχούν, γράφουν οι εφημερίδες για το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη, που θέλει 10 αντί 4 στρέμματα για να οικοδομήσεις στις 400 περίπου περιοχές NATURA σε όλη την Ελλάδα.

Όταν το 2001 με προεδρικό διάταγμα οι μικρο-ιδιοκτήτες της Πάτμου, χωρίς να είναι περιοχή ΝΑTURA, έχασαν εν μία νυχτί τις περιουσίες τους και τις προίκες των παιδιών τους, χωρίς αποζημίωση, δεν άνοιξε μύτη.

Παρεμβάσεις απλές γίνανε αρχικά.

Κι ενώ το χωροταξικό της Πάτμου (ΖΟΕ) έγινε στα μουλωχτά, υποδεικνυόμενο από «δικούς μας», έρχονται να κτυπήσουν τα τύμπανα τώρα, για το Πετροκάραβο, την Άνυδρο την Τσούκα και το Τσουκάκι, το Ψαθονήσι, την Αγρελούσα, Αλατσονίσι, Θυμαινάκι, που ούτως ή άλλως δεν κτίζονται, Λίμνη Κερκίνη, Όρος Βόρα, Όλυμπος, ενδεικτικά, που ούτως ή άλλως πρέπει να προστατευθούν.

Και,  για να μας πούνε οι νοικοκύρηδες του Δημόσιου και ευρωπαϊκού χρήματος, τι έγινε το παρατηρητήριο του Μαραθιού;

Δημιουργήθηκε, πληρώθηκαν χρήματα, πληρωνόντουσαν οι παρατηρητές των περιοχών natura των ορίων μας, εγκαταλείφθηκε και έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στον ΟΤΕ.

Για να μας πούνε, για την Πάτμο,  τι αλισβερίσι έγινε με υπουργούς, οf fshore, φίλους και φιλαράκια, για να ζημιωθούν οι κάτοικοι ενός νησιού, αφού μπορεί να προστατευθεί με τις υπηρεσίες αρχαιολογία, πολεοδομία, ΣΧΟΑΠ κ.ά., αν κάνουν σωστά και αμερόληπτα τη δουλειά τους;

Για να μας πούνε, γιατί δεν αποζημιώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο οι ιδιοκτήτες της Πάτμου;

Εκείνοι δεν το ζήτησαν, η πολιτεία δεν ξέρει;

Αλλά η Πάτμος έχει 3.000 κατοίκους, ενώ αυτό το νομοσχέδιο αφορά  εκατομ.

Ποιος θα δώσει σημασία στους ολίγους!

Σμαράγδα-Μουλιάτη-Σταμπούλη