patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

«Μπαράζ με απόπειρες εξαπάτησης σε ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ της Πάτμου». ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΑΠΑΤΕΣ

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων στα μέλη  σχετικά με   
«Μπαράζ με απόπειρες εξαπάτησης σε ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ της Πάτμου» και τους επιστήνει την προσοχή.

 

Σε συνέχεια πρόσφατης προώθησης επιστολής της ΠΟΞ προς όλα τα μέλη μας με θέμα : «περιστατικά εξαπάτησης ξενοδόχων με πρόσχημα την δήθεν κράτηση δωματίου από επιτήδειους, οι οποίοι καταφέρνουν και αποσπούν τραπεζικά στοιχεία και κωδικούς ασφαλείας του e-banking για τη δήθεν άμεση πληρωμή μας », η οποία συνοδευόταν με ενημερωτικό υλικό της Γενικής Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.  


Επανέρχομαι και σας ενημερώνω, 


Ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι απόπειρες εξαπάτησης ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων μέσω τηλεφωνικών οχλήσεων. Σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου είχαμε έξαρση του φαινομένου στη Πάτμο με δεκάδες καταγγελίες .
Ένας επίδοξος απατεώνας τηλεφωνούσε στους Ξενοδόχους του νησιού ως αστυνομικός  με το όνομα Αβραμόπουλος Φώτης και με αριθμό τηλεφώνου 6944119957. Ο συγκεκριμένος “κύριος” που ουδεμία σχέση έχει με αστυνομικό, ενδιαφερόταν για κράτηση δωματίων για 10 ημέρες και εν συνεχεία ζητούσε το ΙΒΑΝ της τραπέζης του Ξενοδόχου για να του καταβάλει άμεσα τα χρήματα των 10 ημερών διαμονής.
Με τον τρόπο αυτό έχουν εξαπατηθεί μέχρι σήμερα αρκετοί συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα.


Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε Ξενοδοχεία και Ενοικιαζόμενα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουν το λάθος και δώσουν κανένα στοιχείο τραπεζικό ή κωδικούς συναλλαγής από πλατφόρμες και οργανισμούς .

 

Την κάθε απόπειρα οφείλουμε να την καταγγέλλουμε στο Αστυνομικό Τμήμα ή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω gov.gr γίνονται οι καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δηλώνουμε το όνομα και το τηλέφωνο που μας ενόχλησε).


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου
Ιάκωβος Κουτλάκης