patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Διαύγεια και Αρώματα στη νέα σοδειά κρασιών ΠΑΤΟΙΝΟΣ. Πρώτοι δοκίμασαν χθες οι εστιάτορες στον Αμπελώνα.

PATOINOS GEFSIGNOSIA 3

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Ένα στρωμένο τραπέζι με τοπικά προϊόντα, περίμενε τους εστιάτορες της Πάτμου που έχουν στη wine list του εστιατορίου τους, τα κρασιά του αμπελώνα ΠΑΤΟΙΝΟΣ.

Σκοπός της πρόσκλησης ήταν να δοκιμάσουν τη νέα σοδειά κρασιών (2021) του αμπελώνα ΠΑΤΟΙΝΟΣ. Το λευκό ΑΣΥΡΤΙΚΟ, το κόκκινο ΜΑΥΡΟΘΗΡΙΚΟ και το ΑΣΥΡΤΙΚΟ orange.  


Μεταξύ αυτών ήταν ο νέος διευθυντής του Ξενοδοχείου PATMOS AKTIS με μια ομάδα του εστιατορίου APOCALYPSIS και την guest relation. Επίσης o Mπενέτος Ματθαίου από το Μπενέτος, ο Στρατής Στόικος, ο Θεολογος Γρύλλης από το CHRIS, o Σαράντης Χαρινός από το Τσιπουράδικο, ο Νίκος Νικολόπουλος από το ΠΕΡΝΕΡΑ, εκπρόσωπος  από το εστιατόριο Ταρσανάς κ.ά. 

 

Τους υποδέχθηκαν η γεωπόνος Ειρήνη Δαούκα και ο οινολόγος Φεντερίκο Γκαρτζέλλι. 

Η Ειρήνη Δαούκα παρουσίασε το Patoinos, Κτήμα αγρο-οικολογικο Domaine agro-écologique, που μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και ο αμελώνας με την καλλιέργεια του σταφυλιού και την παραγωγή κρασιού PATOINOS. Μίλησε για την βιολογική καλλιέργεια και τις ήπιες πρακτικές που εφαρμόζουν ώστε να προστατέψουν την βιοποικιλότητα και να μη διαταράξουν το οικοσύστημα.

 

Το   λευκό ΑΣΥΡΤΙΚΟ PATOINOS είναι διαφορετικό από της Σαντορίνης, γιατί γίνεται κατά τη ζύμωση με τα στένφυλα, κάτι που είναι πολύ τρέντ . Είναι λαμπερό και διαυγές κρασί . Τα αρώματα αποπνέονται στον ουρανίσκο σε νότες ορυκτές,  φρουτώδεις , καραμέλας και μπαχαρικών .
Το  κόκκινο ΜΑΥΡΟΘΗΡΙΚΟ είναι ένα από κρασιά στην Ελλάδα που είναι 100% μονοποικιλιακό. 

Αποπνέει αρώματα πικάντικα και κόκκινων φρούτων. Είναι ένα κρασί που σερβίρεται φρέσκο και είναι ξεδιψαστικό για το καλοκαίρι.


Το ΑΣΥΡΤΙΚΟ orange γίνεται κι αυτό κατά τη ζύμωση με τα στέμφυλα. Αποπνέει αρώματα ξύλου, ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών και μια διακριτική τανίνη.

Οι  προσκεκλημένοι σερβιρίστηκαν και δοκίμασαν  και τις τρεις ετικέττες κρασιού. 

 

Ήταν ένα πετυχημένο γευσινωστικό even των κρασιών από τον αμπελώνα PATOINOS που έδωσε την ευκαρία στους συνεργάτες εστιάτορες να τα γνωρίσουν στο φυσικό τους  χώρο και να δοκιμάσουν πρώτοι  τη νέα σοδειά  .

 

Να σημειώσουμε ότι προσκλήθηκαν και άλλοι συνεργάτες εστιάτορες οι οποίοι όμως δεν έδωσαν το παρόν γιατί είτε απουσίαζαν εκτός  Πάτμου είτε δεν είχαν ακόμα ανοιξει. 

 

Στο επίσημο site   http:ww.patoinos.gr μπορείτε να μάθετε περισσότερα