patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ

 

covid124

 

Αρθρογραφία της Ιωάννας Μέμου

Τα τελευταία δύο χρόνια, με την επίκληση του κινδύνου από την «πανδημία» του κορωνοϊού και την δικαιολογία των έκτακτων συνθηκών, ζήσαμε υπό καθεστώς παραβίασης του συντάγματος.


Δεχτήκαμε, χωρίς αντιρρήσεις, περιορισμούς των ατομικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων :


• Τον έλεγχο και περιορισμό των κινήσεών μας (από ταξίδια έως βόλτα έξω από το σπίτι)
• Τη διάκριση των πολιτών σε κατηγορίες, ανάλογα με τη στάση τους απέναντι σε ένα ιατρικό πρόβλημα
• Την απονομή προνομίων και ποινών στους πολίτες, επιβραβεύσεων και τιμωριών
• Την παραβίαση των προσωπικών μας δεδομένων και μάλιστα των ιατρικών
• Την επιβολή ιατρικών πράξεων (μάσκες, τεστ, εμβόλια) μέσω εξαναγκασμού
• Την κατάργηση του δικαιώματος στην εργασία και την αποπομπή εργαζομένων και δη υγειονομικών
• Την λογοκρισία, την στοχοποίηση, την δίωξη όσων πολιτών ή επιστημόνων διαφοροποιούνταν ως προς τις εκτιμήσεις και απόψεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και πώς πρέπει να απαντήσουμε ως άτομα και ως Πολιτεία.


Δεν αντιδράσαμε αμέσως και όλοι, αλλά κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε τις αντιφάσεις και τον παραλογισμό εντολών, όπως:
• Φοράμε-δεν φοράμε μάσκα, πού, πότε, υφασμάτινη, διπλή, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους….
• Δεν συνωστιζόμαστε αλλά χρησιμοποιούμε χωρίς περιορισμούς τα μαζικά μέσα μεταφοράς, αν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε εργοστάσια ή χώρους, όπου ο συνωστισμός είναι δεδομένος
• Αρρωσταίνουμε από οποιαδήποτε ίωση ή και όχι αλλά αν το τεστ βγεί θετικό, τότε απομονωνόμαστε, μόνο που η απομόνωση τραβιέται σαν λάστιχο και έχει φτάσει σήμερα τις 5 (;) μέρες.


Μας τρομοκράτησαν ασύστολα, μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ και μας εξανάγκασαν να δεχτούμε μαζικούς εμβολιασμούς αδιάκριτα, παρέχοντας πληροφορίες που διαρκώς ανατρέπονταν «τα εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα 95%, «ο εμβολιασμένος δεν κολλά και δεν μεταδίδει», «ο εμβολιασμένος, ακόμα και αν νοσήσει, δεν θα νοσήσει σοβαρά και δεν θα πεθάνει», κ.λ.π.

 

Εν τω μεταξύ δεν μας ενημέρωσαν (η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς) για τα εξής σοβαρά:


• Ότι υπάρχει μεγάλος διχασμός στην επιστημονική κοινότητα για την επικινδυνότητα του ιού, για την αντιμετώπισή του (μέσω λοκ-ντάουν, κοινωνικής απομόνωσης, εμβολίων), για την έκταση των παρενεργειών από τον μαζικό εμβολιασμό.
• Ότι τα εμβόλια που χορηγούνται δεν είναι εγκεκριμένα (έχουν πάρει άδεια χορήγησης λόγω έκτακτης ανάγκης), οι κλινικές δοκιμές θα ολοκληρωθούν σε ορίζοντα 10ετίας (επομένως εξ αντικειμένου λειτουργούν ως πειραματικά) και έχουν καταγραφεί πάμπολλες παρενέργειες και θάνατοι, μετά τη χορήγησή τους.
• Ότι οι υγειονομικοί φορείς είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν πλήρως τον υποψήφιο για χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου, να έχουν την γραπτή συγκατάθεσή του και βεβαίως να μην τον εξαναγκάζουν, με οποιονδήποτε τρόπο, σε ιατρική πράξη με την οποία διαφωνεί. Οι παραπάνω προϋποθέσεις προβλέπονται με ακρίβεια στην διεθνή σύμβαση του Οβιέδο, την οποία έχουμε, ως χώρα, συνυπογράψει.

 

Ποιος γνωρίζει από τον μέσο πολίτη που ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης τα εξής (3 μόνο από τα χιλιάδες) γεγονότα:


1. Ότι τα κλινικά δεδομένα για το εμβόλιο της Pfizer (μιας φαρμακευτικής εταιρείας που έχει κατ’επανάληψη καταδικαστεί για παράνομες πρακτικές και μάλιστα με το υψηλότερο πρόστιμο- 2,3 δις. δολαρίων- που έχει ποτέ επιδικαστεί), τα οποία αποτελούν ένα σύνολο 329.000 σελίδων, δεν δίνονταν προς δημοσίευση και είχαν άδεια απόκρυψης για 75 χρόνια; Ότι δημοσιεύονται σταδιακά, κατόπιν επιτυχούς δικαστικής προσφυγής, με ρυθμό σελίδων 55.000 το μήνα; Ότι τα στοιχεία που έρχονται στο φως δίνουν έναν απίστευτο αριθμό πιθανών παρενεργειών που σχετίζονται με το εμβόλιο;
2. Ότι όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν παραγάγει εμβόλια με την τεχνολογία MRNA έχουν υπογράψει συμβόλαια με τις αρμόδιες κυβερνήσεις που τα παρήγγειλαν, με τα οποία απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη για πιθανές μελλοντικές παρενέργειες ή θανάτους;
3. Ότι υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες που αντιτίθενται στην όλη διαχείριση του θέματος της «πανδημίας», ότι έχουν απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα του εμβολίου και ότι έχει πραγματοποιηθεί δικαστική προσφυγή από 1000 δικηγόρους και πάνω από 10.000 ιατρικούς εμπειρογνώμονες για την όλη εγκληματική διαχείριση του θέματος της πανδημίας;


Η ιστορία και η πολιτική εμπειρία μας έχουν μάθει να συνάγουμε συμπεράσματα διερωτώμενοι ποιος ωφελήθηκε από την έως τώρα διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.
Μια παρατήρηση μόνο προκαταβολικά: Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας είδαμε συντονισμένη και πανομοιότυπη δράση κρατών για ένα θέμα που δεν έχει στρατιωτικό χαρακτήρα.


Ας το προσπαθήσουμε:


Οι κερδισμένοι είναι
• Όσοι επιδιώκουν τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων (μέσω των ψηφιακών πιστοποιητικών), προκειμένου να έχουν τον έλεγχο (για τους δικούς τους σκοπούς) των πληροφοριών που αφορούν τον κάθε πολίτη.
• Οι κυβερνήσεις που με πρόσχημα την «πανδημία» βρήκαν ευκαιρία να εξοπλίσουν το αντιδημοκρατικό, αυταρχικό τους οπλοστάσιο.
• Όσοι με την συγκεντροποίηση του κεφαλαίου επωφελήθηκαν από τη διάλυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
• Οι εργοδότες που άδραξαν την ευκαιρία της τηλε-εργασίας , του ηλεκτρονικού εμπορίου, της κατ’ οίκον σίτισης, με προοπτική την συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και την κοινωνική απομόνωση.
• Αυτοί που ασκούν καταστροφική πολιτική στο χώρο της τέχνης που οδηγεί στον αφανισμό των μικρών ανεξάρτητων δημιουργών(την ανάσα ζωής της Τέχνης) και την επιβίωση των μεγάλων κρατικοδίαιτων ή ιδιωτικών συμφερόντων παρόχων τέχνης (Ίδρυμα Νιάρχος, Μέγαρο μουσικής, Ωνάσειο…)


Πάνω από όλα όμως, ποιος ωφελείται από έναν λαό τρομοκρατημένο, αδρανοποιημένο και ανίκανο να αντιδράσει σε ό,τι κακό του συμβαίνει;


Το ότι είμαστε αποικία χρέους είναι, νομίζω γενική πεποίθηση.
Το ότι το χρέος τείνει διαρκώς να αυξάνεται και δεν είναι διαχειρίσιμο, επίσης γνωστό.
Το ότι τα λοκ ντάουν και το πάγωμα της οικονομίας έχουν δημιουργήσει φτωχοποίηση και διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας, το βιώνουμε.
Το ότι έχει πληγεί η ψυχική υγεία της κοινωνίας μας, το διαπιστώνουμε καθημερινά από την έξαρση των κοινωνικών εγκλημάτων και τη διαταραχή της ψυχικής ισορροπίας των ανθρώπων.
Το ότι το ΕΣΥ έχει πληγεί βαριά και αποδυναμωθεί οδηγώντας τους ασθενείς εκόντες- άκοντες στην ιδιωτική ιατρική, το ζούμε.
Αυτό που ίσως δεν θέλουμε να παραδεχτούμε είναι ότι όλα αυτά που γίνονται «για το καλό μας» και εν ονόματι της αδέκαστης επιστήμης, είναι συνέπειες της παραίτησής μας από τα κοινά, της αποχαύνωσης από την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, από την εναπόθεση της τύχης μας σε κάποιον προστάτη.


Δυστυχώς τα δύσκολα δεν πέρασαν, έστω και αν μας πουν ότι «στο εξής θα μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό», «ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης» και λοιπά παρόμοια.


Μας εκπαίδευσαν τα 2 τελευταία χρόνια να υπακούουμε σε εντολές (χωρίς να ελέγχουμε), να θεωρούμε επιστήμη την εγκεκριμένη από τις αρχές, να μην αμφισβητούμε την παραχώρηση όλων μας των δεδομένων (μέσω του ψηφιακού πιστοποιητικού) σε εταιρείες ιδιωτικές, να απεχθανόμαστε το κινεζικό μοντέλο κατηγοριοποίησης των πολιτών (point system) αλλά να μην το αναγνωρίζουμε στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους άνω των 60 αντιδρούν στον εμβολιασμό, στους 10.000 υγιειονομικούς που απολύονται, στις απαγορεύσεις κοινωνικών δραστηριοτήτων των ανεμβολίαστων.


Η εκπαίδευσή μας θα συνεχιστεί.
Επιδιώκουν να μεταλλάξουν την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, να προσφέρουν χαμηλής ποιότητας εκπαιδευτικό προϊόν για τους πολλούς και ιδιωτική εκπαίδευση ειδικού σκοπού για την τροφοδότηση του στελεχικού δυναμικού.
Επιδιώκουν να εμπορευματοποιήσουν ακόμα περισσότερο τον τομέα της υγείας, προτείνοντας εμβόλια και προληπτική ιατρική μέσω της τεχνολογίας (όλοι είμαστε πιθανόν ασθενείς και καλά θα κάνουμε να το μάθουμε).
Επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ και την μετατροπή τους σε προπαγανδιστικό μηχανισμό της μιας άποψης.
Σε έναν κόσμο πολύπλοκο, με αντικρουόμενα συμφέροντα, ανταγωνισμούς και συγκρούσεις των ισχυρών, ανασφάλειες και κινδύνους για τους μικρότερους, αυτό που μπορεί να μας δώσει τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, το σθένος και την αυτοπεποίθηση για την υπεράσπιση των αξιών της ΖΩΗΣ, είναι η αφύπνιση. Η προσπάθεια να κατανοήσουμε το τι ακριβώς φταίει για κάθετι που απειλεί την ατομική και κοινωνική ειρήνη.


Να αναζητήσουμε τις πληροφορίες
• στα ανεξάρτητα μέσα έρευνας και ενημέρωσης (υπάρχουν)
• στους επιστήμονες που υπηρετούν την αλήθεια και τον άνθρωπο στην επιστημονική έρευνα και όχι τα συμφέροντα των γιγαντιαίων ιδιωτικών εταιρειών
• στους πολιτικούς φορείς που υπερασπίζονται τις αρχές της δημοκρατίας ( ανοιχτό διάλογο, ελευθεροτυπία, σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας, διαφάνεια και έλεγχο της κρατικής εξουσίας)
Χάσαμε πολλά όλοι μας ,σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, την περίοδο της «πανδημίας» αλλά κερδίσαμε, πιστεύω, κάτι σπουδαίο!


Είδαμε πίσω από την κουρτίνα….

 

 

Σημείωση: Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν  οπωσδήπoτε και τις απόψεις του εκδότη. 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2022

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr