patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ…. ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...

HMIYPOGEIOI KADOΙ AFERESH

του Νίκου Μελιανού

Επιτέλους!! Ένα μνημειώδες έργο!! Στο λιμάνι τελείωσε χωρίς καν να έχει αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αλλά και προκαλεί αμφιθυμικές αντιδράσεις. Αναφερόμαστε βέβαια, άλλωστε πολλοί θα το έχουν ήδη καταλάβει, στο έργο πνοής!!

 

Που δεν ήταν τίποτε άλλο από το χώρο όπου θα ετοποθετούντο τα σκουπίδια στο λιμάνι για να απομακρυνθούν οι κάδοι και να υπάρξει χώρος για… δυο τρία αυτοκίνητα. Και επειδή τονίσαμε αρχικά ότι  σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του θα λέγαμε ότι ούτε καν τις είχε αρχίσει με αποτέλεσμα προ ημερών να γίνει η απομπετοποιήση του, το γκρέμισμα του δηλαδή και ταυτόχρονα η επαναφορά του χώρου στην προτεραία του κατάσταση.

 

Δεν γνωρίζουμε το αιτιολογικό, τα μελετητικά σχέδια, τον μελετητή, αλλά και τον σκοπό της ανολοκλήρωτης μέχρι προ εβδομάδων κατασκευής του. Εκείνο που γίνεται ορατό είναι ότι πάλι ο κάτοικος της Πάτμου θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο για ερασιτεχνισμούς στην άσκηση των καθηκόντων των δημοτικών μας αρχόντων διαχρονικά.


Εκείνο όμως το οποίο ξέρουμε αλλά και οι αρμόδιοι πρέπει να ενημερώσουν είναι το κόστος της κατασκευής αλλά και το κόστος του γκρεμίσματος, αφού η κατασκευή από την αρχή μύριζε κακοτεχνία και ότι το συγκεκριμένο έργο έγινε για καθαρά λόγους εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας. Και επειδή η παροιμία αναφέρει πως «της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά» την αντιστρέψαμε στον τίτλο αφού και η νύχτα ακόμη γελά με τις κατασκευές της ημέρας. Τελευταίο αφήσαμε το κόστος κατασκευής και γκρεμίσματος του έργου. Και αυτό επειδή κανένας αιρετός δεν βάζει από την τσέπη του να πληρώσει κακοτεχνίες στις οποίες προέβη πειραματιζόμενος θυμίζοντας μας την άλλη παροιμία «στον τρελών τα γένια έμαθαν ξύρισμα οι μπαρμπέρηδες».


Αλλά μήπως μέχρι σήμερα Πανελλαδικά ποιος ή ποιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παρανομούντες στην εκτέλεση των καθηκόντων τους πλήρωσαν κακοτεχνίες και ΣΠΑΤΑΛΕΣ ή καλύτερα την διασπάθιση του Δημοσίου/Δημοτικού χρήματος;

Ακόμη και όταν καταλογίζονται ποσά, περνούν 15-20 χρόνια να εκδικαστούν υποθέσεις, λαμβάνονται αναβολές μέχρις ότου κάποιο κυβέρνηση σε κάποιο ψηφοθηρικό χρόνο προφανώς προεκλογικό προβεί σε εξυπηρετικές παραγραφές όπως συνέβη το 2004 με τον νόμο 3274/04 και το 2009 με τον νόμο 3801/09.

   

Όμως ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που πηγαίνουν τα χρήματά του. Και όταν ο πολιτικός χρησιμοποιεί δικά του χρήματα μπορεί να τα κάνει ό,τι θέλει – Έλα όμως που δεν τα κάνει – όταν όμως χρησιμοποιεί ξένα χρήματα κυρίως από το υστέρημα των πολιτών πρέπει να σέβεται και το τελευταίο cent/euro που εισπράττεται, κάτι που δυστυχώς δεν κάνει!


Για την ιστορία πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες το όλο εγχείρημα κόστισε πάνω – κάτω 35-40 χιλιάδες ευρώ.

Είπατε τίποτε;

Μήπως περίσσευαν αυτά τα χρήματα στο Δήμο;