patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

«ΕΔΩ ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΩΝ ΑΡΚΙΩΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

arkioi 28oktobriou 5

του Νίκου Μελιανού

Το περιβόητο πια πιθάρι των Αρκιών είχε την τιμητική του στην τελευταία σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου και με αφορμή αυτό υπήρξαν ειρωνικά σχόλια, σιωπηλές ατάκες, μειδιάματα αποδοκιμασίας ή επιδοκιμασίας αλλά τελικά για την «ταμπακιέρα» τίποτα.

Μόνο φίλια πυρά μεταξύ των πρώην συνεταίρων στην άσκηση της δημοτικής διακυβέρνησης , ενώ για το ίδιο το θέμα μίλησαν αρκετοί Δ.Σ. συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Κατά την ενημέρωση, λοιπόν, του Δ.Σ. από το δήμαρχο, μεταξύ των άλλων ακούστηκε να λέει:

« Το δημοσιογραφικό δαιμόνιο είδε μόνο τα πιθάρια και όχι τα προβλήματα των Αρκιών», πιθανόν υπονοώντας το ρεπορτάζ για το πιθάρι των Αρκιών, το οποίο ειρήσθω εν παρωδώ και διαβάστηκε από πολλούς και προκάλεσε πανικό και πυρετό μεγαλύτερο από αυτόν του κορονοϊού.


Να μας συμπαθά ο πρώτος τη τάξει πολίτης, αλλά δεν είναι οι δημοσιογράφοι δήμαρχοι για να γνωρίζουν τα προβλήματα τόπων και περιοχών, ούτε υποψήφιοι, αγρεύοντας ψήφους, τάζοντας προεκλογικά και αθετώντας μετεκλογικά υποσχέσεις βάζοντας αντ’ αυτών σε τεχνικά προγράμματα πιστώσεις για έργα 1.000 ευρώ (τρομερό ποσό) έτσι για να υπάρχουν οι κωδικοί και να φέρομε γυροβολιά τους αφελείς με την έννοια του καλοκάγαθου, να μας ψηφίσουν.

 

Αξίζει να θυμίσουμε και να αναφέρουμε ότι όταν το καλοκαίρι εστάλη ευχαριστήρια επιστολή από τη δασκάλα των Αρκιών προς τον πρωθυπουργό της χώρας και διάφορες υπηρεσίες, επειδή μερίμνησαν για να γίνουν επισκευές στο δημοτικό σχολείο των Αρκιών στην οποία δεν περιλαμβανόταν ο δήμος Πάτμου, απευθυνθήκαμε σε υψηλά ιστάμενους οι οποίοι μας είπαν ότι θα μας ενημερώσουν. Ήδη πέρασαν 5 μήνες και δεν πήραμε απάντηση.

 

Μάλλον πρέπει να δημοσιευτεί η επιστολή μαζί με το ρεπορτάζ για του λόγου το αληθές, αφού πουθενά δεν αναφέρεται στη συμβολή του Δήμου. Και αν όπως ακούστηκε ότι το πιθάρι ήταν σε ιδιωτικό χώρο γιατί δεν υπήρξε μέριμνα κατασκευής ηρώου σε δημόσιο χώρο; Μήπως εάν δεν έβγαινε στο φως το γεγονός θα ετοποθετείτο στον ίδιο χώρο το υπό κατασκευή μνημείο- άγαλμα του Ξάνθου;

 

Είμαστε όμως ακόμη περίεργοι να ακούσουμε τον αποσυμβολισμό του περίφημου πιθαριού.


Πάντως λύση πειστική για το τι ζήταγε το πιθάρι (ιδιοκτησίας κατοίκου) σε δημοτικό χώρο δεν δόθηκε. Αντ’ αυτού είχαμε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Στ’ αλήθεια στο διάστημα που βρισκόταν (εδώ και χρόνια) στο χώρο δεν ενδιαφέρθηκε κάποιος ή κάποιοι να μην το τοποθετήσουν ή να βάλουν κάτι άλλο.

Ή ας το έβγαζαν.

Πάντως πέρα από τη φιλολογική τοποθέτηση ακούστηκε και το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Στεφανής πρότεινε να χορηγηθεί το μνημείο και να κατασκευαστεί στους Αρκιούς αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από το δήμο για να μην καρπωθεί αντ’ αυτών άλλος δημοτικός σύμβουλος.

Σε αυτό το σημείο ακούστηκε εκατέρωθεν η λέξη «ΞΕΦΤΙΛΑ». Ξεφτίλα από τη μία, ξεφτίλα από την άλλη. Η λέξη είχε την τιμητική της.
Έτσι όλοι κατάλαβαν ότι τα πιθάρια (κιούπια) είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

azuro
castelo

banner2022

editorial2ed

epal banner

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

dimotikos

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr